Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ναυμαχίας του Ακτίου και των «2ων εν Νικοπόλει Ακτίων», κολυμβητικός διάπλους, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 και αγώνας δρόμου, με αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο Νικόπολης και τερματισμό το Δημαρχείο Πρέβεζας, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014.

naumaxia aktiou





Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, έλαβε χώρα ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της αρχαιότητας, η ναυμαχία του Ακτίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας περιόδου ευημερίας. 

Η αίγλη της πόλης της νίκης τονίστηκε από τον ιδρυτή της με τον εορτασμό των «Ακτίων» που περιλάμβαναν αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τοπικοί φορείς, αθλητικοί σύλλογοι, χορηγοί και εθελοντές, με την υποστήριξη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας, στο πλαίσιο των «2ων εν Νικοπόλει Ακτίων» οργανώνουν, ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αναδεικνύοντας τη διαχρονική ιστορία του θεσμού των «Ακτίων».

Ο εορτασμός της επετείου για τη Ναυμαχία του Ακτίου κλείνει τον κύκλο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 2000 χρόνων από το θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου.

Κολυμβητικός διάπλους στα 2α "Εν Νικοπόλει Άκτια", το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014



Οι κολυμβητικοί σύλλογοι «Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας» & «Ποσειδώνας Πρέβεζας», σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και με την υποστήριξη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Άρτας, προκηρύσσουν τη διοργάνωση Κολυμβητικού Διάπλου -δύο διαδρομών- στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ναυμαχίας του Ακτίου και των «2ων εν Νικοπόλει Ακτίων».

Μήκος διαδρομής: Μεγάλος Διάπλους: 2,5 μίλια.
Μικρός Διάπλους: 500 μέτρα.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα εκκίνησης: 11:30 π.μ.

Περιγραφή Διαδρομής :
Η εκκίνηση για τον διάπλου των 2,5 μιλίων θα δοθεί από το Μουσείο της Ναυμαχίας του Ακτίου (τα παλαιά σφαγεία), το οποίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό και τους αθλητές από τις 10:00 π.μ. της ίδιας ημέρας.
Η εκκίνηση για τον διάπλου των 500 μέτρων θα γίνει από τoν λιμενοβραχίονα της προβλήτας του λιμανιού της πόλης (έναντι δικαστηρίων).
Ο τερματισμός και των δύο κολυμβητικών διαδρομών θα πραγματοποιηθεί στην προβλήτα του Δημαρχείου.

Η μεταφορά των αθλητών για το μεγάλο διάπλου στην αφετηρία, το Μουσείο της Ναυμαχίας του Ακτίου, θα γίνει με πούλμαν στις 09:45 π.μ. από την πλατεία Ανδρούτσου (στο κέντρο της Πρέβεζας) και τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα μεταφερθούν στον χώρο τερματισμού με ευθύνη των διοργανωτών. Οι σάκοι αποθήκευσης καλό είναι να μην περιέχουν αντικείμενα αξίας, χρήματα και άλλα τιμαλφή, γιατί σε περίπτωση απώλειας οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Επίσης, η μεταφορά των κολυμβητών για το μικρό διάπλου στο σημείο εκκίνησης θα γίνει με βάρκες από τον Σύλλογο Αλιέων Πρέβεζας, τους Ερασιτέχνες Αλιείς και το καΐκι Άγιος - Σώστης, της Eco Cruising.
Κατά τις διαδρομές θα υπάρχει υποστηρικτική και υγειονομική κάλυψη με φουσκωτές βάρκες από την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας.

Όσοι ανήλικοι αθλητές επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τον κηδεμόνα.

Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος. Τονίζεται, δε, ότι οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν με δική τους ευθύνη.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια τα οποία θα απεικονίζουν το έμβλημα των Ακτίων.
Κύπελλα θα δοθούν στους πρώτους της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών του αγώνα των 2,5 μιλίων.

Την παρούσα ανακοίνωση μπορείτε επίσης να βρείτε στο επίσημο site της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ (http://www.lgepka.gr/) και του Δήμου Πρέβεζας (http://www.dimosprevezas.gr/).

Η εγγραφή είναι δωρεάν. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Πρέβεζας, οδός Β.Μπάλκου 1 στον κ. Ρούσσο Δημήτριο.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους:
κ. Ρούσσο Δημήτριο ,
κ. Κατσανάκη Απόστολο ,
κα Λύρου Ιουλία

Ο 2ος «Εν Νικοπόλει Ακτία» αγώνας δρόμου, με αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο Νικόπολης και τερματισμό το Δημαρχείο Πρέβεζας, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, με ώρα εκκίνησης 9.30' πρωινή

arxaiotiton


aktia2

Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με την ΛΓ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Πρέβεζας προκηρύσσει την διοργάνωση του 2ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» Αγώνα Δρόμου.

Μήκος διαδρομής: 10,8 χλμ
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα εκκίνησης: 09.30 πμ

Περιγραφή διαδρομής: Με αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο Νικόπολης διασχίζει την Αρχαία Νικόπολη και κατευθύνεται προς την Πρέβεζα μέσω της Λεωφόρου Ιωαννίνων. Στην Πρέβεζα συνεχίζει στη Λεωφόρο Ειρήνης, ενώ στο τέρμα της στρίβει δεξιά προς την Κυανή Ακτή περνώντας μπροστά από το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια στρίβει αριστερά στην παραλιακή οδό και περνάει μπροστά από το κολυμβητήριο (γήπεδα μπάσκετ, τένις), τα γήπεδα του beach volley, τα Ιαματικά Λουτρά, το μνημείο του Ναύτη και τερματίζει μέσω της Ελευθερίου Βενιζέλου στην παραλία, μπροστά στο Δημαρχείο.

Δικαίωμα συμμετοχής: Έχουν όσοι αθλητές έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.
Όσοι ανήλικοι αθλητές επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τον κηδεμόνα.
Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος, τονίζεται δε ότι οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη.


Παροχές:
Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει κινητή ιατρική μονάδα παρακολούθησης και η διαδρομή θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία και το Λιμενικό για την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

Σταθμοί νερού θα υπάρχουν στο 4ο χλμ, στο 8ο χλμ και στον τερματισμό.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια στα οποία θα απεικονίζεται το έμβλημα των Ακτίων.

Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών.

Η εγγραφή είναι δωρεάν, ενώ συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με αποστολή της δήλωσης συμμετοχής στο FAX με αριθμό 2682026631, με αποστολή email στο agerontas@yahoo.gr και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας (Β. Μπάλκου 1, 48100, Πρέβεζα).
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Ρούσο Δημήτριο στο (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και τον κ. Γείτονα Κων/νο στο (εργάσιμες ημέρες και ώρες) ή στο . Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν στην αφετηρία πριν την έναρξη του αγώνα.

Η μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία θα γίνει με πούλμαν στις 08.30 πμ από την πλατεία Ανδρούτσου (στο κέντρο της Πρέβεζας) και τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα μεταφερθούν στον χώρο τερματισμού με ευθύνη των διοργανωτών. Οι σάκοι αποθήκευσης καλό είναι να μην περιέχουν αντικείμενα αξίας, χρήματα και άλλα τιμαλφή, γιατί σε περίπτωση απώλειας οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη.

                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: