Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αλβανοί εθνικιστές επιχείρησαν να κάψουν Ιερό Ναό και το μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων του ’40 στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς!!!


Νέα πρόκληση Αλβανών εθνικιστών κατά της Ελλάδας σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα στην Μπομποστίτσα της Κορυτσάς, όπου άγνωστοι -μέχρι στιγμής- ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές, επιχείρησαν να κάψουν τον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου αλλά και το μνημείο των Ηρώων πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στο έπος του '40, όπου με τη θυσία τους συνέτριψαν τον ιταλικό φασισμό. Όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες, η νέα αλβανική πρόκληση αποτελεί ξεκάθαρη απειλή και εκφοβισμό προς τους Έλληνες που ζουν φιλήσυχα στην Μπομποστίτσα και την ευρύτερη περιοχή της Κορυτσάς. 

Σύμφωνα με βορειοηπειρωτικούς κύκλους, η συγκεκριμένη ανθελληνική ενέργεια μόνο ως μεμονωμένη δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί, αφού έρχεται ως φυσική συνέχεια της άθλιας επίθεσης που εξαπολύουν συντονισμένα το τελευταίο διάστημα ΜΜΕ των Τιράνων κατά του 
Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου. Αιτία είναι το σημαντικό έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια στην τόσο δύσκολη αυτή περιοχή των Βαλκανίων. Στην Αθήνα δεν ξέρουμε τι είδους αντίδραση έχει σκοπό να επιδείξει το ΥΠ.ΕΞ. απέναντι στις αλλεπάλληλες αλβανικές προκλήσεις, πάντως είναι κοινή η διαπίστωση, ότι αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση στη βόρειο Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: