Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Tα Τζουμέρκα θα γίνουν το Παρανέστι της Ηπείρου. Με επιτυχία η Γιορτή των Σπόρων στο Βαθύκαμπο Κεντρικού Άρτας, στο κτήμα «Ζεύκι», την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη γιορτή των σπόρων στο Βαθύκαμπο Κεντρικού Άρτας στο κτήμα «Ζεύκι».


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από τετρακόσια άτομα από την ευρύτερη περιοχή, παρευρέθηκαν στη εκδήλωση και μοιράστηκαν πάνω από εφτακόσια φακελάκια σπόρων και ντόπιων ποικιλιών παραγωγής «ΖΕΥΚΙ» και «ΠΕΛΙΤΙ».


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, η κα Όλγα Γεροβασίλη Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τοπικοί παράγοντες της περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων και ομοσπονδιών, καθώς και από την τοπική ομάδα ΠΕΛΙΤΙ Ιωαννίνων.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους έδειξαν ενδιαφέρον να πλαισιώσουν την ομάδα πρωτοβουλίας και να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια .


Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους αυτής της πρωτοβουλίας να ανασκουμπωθούν και να στρέψουν την προσοχή τους στη συλλογή σπόρων έτσι ώστε να προσφέρουν λίγους σπόρους και πολλή χαρά στην επόμενη γιορτή ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών και φυτωρίων που θα γίνει την ερχόμενη Άνοιξη. 










Καλούμε επίσης όσους έχουν πάρει σπόρους ή διατηρούν κάποιες παραδοσιακές ποικιλίες να φροντίσουν ώστε την Άνοιξη το 2015 να έρθουν, με σκοπό όχι μόνο να πάρουν, αλλά και να δώσουν.

Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας
Κώστας Βασιλείου, τηλ. 6972240257 
Χρύσα Σφήκα, τηλ. 6974433691

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: