Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

O αθλιότατος και ο μεγάλoς κωλοτούμπας


«Άθλιον εστί το γινάτι. Άξιον εστί η πρόληψις». Με αυτήν τη... λόγια - και σχεδόν... αυτοκριτική - κατακλίδα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκλεινε τη Δευτέρα 18 Αυγούστου το άρθρο του στο «Έθνος» με τον τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κακός Λύκος και η Κοκκινοσκουφίτσα», με το οποίο επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να «συμπορευθεί» με τη Ν.Δ. στην προσπάθεια να μην κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ομολογουμένως ο Καρατζαφέρης δεν ήταν σε ιδιαίτερη φόρμα. Η άκεφη προσπάθειά του να περιγράψει την κατάσταση της χώρας χαρακτηρίστηκε από ανεπιτυχή σχήματα λόγου όπως το κάτωθι:

«Εγκλωβισμένοι από καιρό διάγουμε με τον λεπτοδείκτη ανασφάλειας καρφωμένο στο έξι. Τουτέστιν στο ναδίρ. Το σήμερα χειρότερο από το χθες, χωρίς να δύναται να εγγυηθεί οποιοσδήποτε σοβαρός επαΐων ότι το αύριο θα είναι επαρκέστερο του σήμερα. Ο λεπτοδείκτης πρέπει να πάρει την ανιούσα. Παρά είκοσι πέντε, παρά είκοσι, παρά τέταρτο και αυτά με προσπάθεια και σύνεση να πλησιάσουμε το άπιαστο όνειρο του... 12. Ποιος, όμως, θα κινήσει τον λεπτοδείκτη;».

Προσπαθώντας να αποφύγει την ουσία της απόφασής του, βυθίστηκε στην αμηχανία και την ασάφεια. Όμως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σπανίως στο παρελθόν ήταν ασαφής. Ιδιαιτέρως όταν στρεφόταν με ιερή μανία εναντίον του σημερινού συνοδοιπόρου του Αντώνη Σαμαρά και των στελεχών που εγκατέλειψαν τον ίδιο και τον ΛΑΟΣ του για να ενταχθούν στη Ν.Δ. - Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη κυρίως.

Βεβαίως ο καθένας σ' αυτήν τη χώρα μπορεί να δηλώνει ό,τι του κατέβει. Όμως κι εμείς δικαιούμαστε να διατηρούμε τη μνήμη μας. Ως εκ τούτου είπαμε να απολαύσουμε μερικές από τις σπουδαιότερες ατάκες που ο Καρατζαφέρης έχει στο παρελθόν... αφιερώσει στους Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη, Βελόπουλο και Βενιζέλο.

Ο «Τρελαντώνης»
Μια από τις πιο μεγάλες κόντρες μεταξύ Σαμαρά και Καρατζαφέρη διαδραματίστηκε στη Βουλή, στις 19 Ιουνίου 2011, την πρώτη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

. Ο Σαμαράς έριξε την πρώτη «κανονιά» μιλώντας για «εξαπτέρυγα»:
«Αναρωτηθείτε, γιατί άραγε όλοι ζητούν αυτήν τη στιγμή από τη Νέα Δημοκρατία συναίνεση σε μια λάθος πολιτική; Μήπως δεν είχε η κυβέρνηση άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Είχε. Μήπως δεν είχε η κυβέρνηση και εφεδρικά εξαπτέρυγα να τη στηρίξουν, όπως έγινε πέρσι; Είχε, αλλά, με αυτά που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, ούτε τα "εξαπτέρυγα" τολμούν να στηρίξουν πια το αδιέξοδο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

. Ο Καρατζαφέρης σήκωσε πάραυτα το γάντι: «Άκουσα πάλι για εξαπτέρυγα σήμερα. Προτιμώ να είμαι εξαπτέρυγο της ανάγκης, παρά χερουβείμ της ανοησίας».

. Ο Σαμαράς συνέχισε την κόντρα στη δευτερολογία του απευθυνόμενος στον ΓΑΠ: «Ο κ. Καρατζαφέρης ενέκρινε την κυβέρνησή σας, άσχετα εάν θα την καταψηφίσει. (...) Να τον ακούτε τον κ. Καρατζαφέρη. Δεν βλέπετε πόσο σας αγαπάει;». Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι το αίτημά του ήταν να γίνει υπουργός, αλλά τελικά κατέληξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

. Στη δική του δευτερολογία ο Καρατζαφέρης τα πήρε στο... κρανίο απευθυνόμενος και αυτός στον τότε πρωθυπουργό: «Σας παρέσυρα, κύριε Παπανδρέου, επειδή μου διέφυγε μια αραβική παροιμία: Άπαξ προδότης, πάντα προδότης. (...) Κάποιοι εξύβριζαν χυδαία απ' αυτό το βήμα τη Ν.Δ. την τριετία 1993-96 και σήμερα έχουμε λογική Πολιτικής Άνοιξης, σε μια εποχή που δεν επιτρέπονται αυτά τα πειράματα. (...) Έχω δώσει εξετάσεις. Κάποιοι άλλοι έμειναν ανεπάγγελτοι τα χρόνια που ήταν στην άγονη γραμμή. (...) Εγώ, τέλος πάντων, τον συμπαθώ τον κύριο Αντώνη Σαμαρά και θα του κάνω ένα δώρο που θα το έχει διαβάσει: Ένα μυθιστόρημα που έχει γράψει η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, ο "Τρελαντώνης"».



Ουρητήριο ο ΛΑΟΣ!

Τον Φεβρουάριο του 2012, επί κυβέρνησης Παπαδήμου, στην οποία συμμετείχε ως υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Μάκης Βορίδης υπερψηφίζει το δεύτερο μνημόνιο, διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και προσχωρεί στη Ν.Δ.

Η εκδοχή του Καρατζαφέρη για το πρώην στέλεχός του και την απόφασή του ήταν ξεκαρδιστική: «Ήταν περαστικός, που αισθάνθηκε ότι είμαστε δημόσια τουαλέτα, να αφοδεύσει και να συνεχίσει το ταξίδι του».

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 γίνονται βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες δεν προκύπτει κυβέρνηση, καθώς το ποσοστό της νικήτριας Ν.Δ., μόλις στο 18,85%, δεν εγγυάται πολιτική σταθερότητα, ενώ ο ΛΑΟΣ βλέπει τα ραδίκια ανάποδα, αφού με 2,90% μένει οριακά εκτός Βουλής. Αμέσως ο Σαμαράς απευθύνει κάλεσμα σε δεξιά... πανστρατιά, στην οποία ο Καρατζαφέρης απαντά ως εξής:

«Μου λένε για συνεργασίες. Με ποιον να πάω; Με αυτόν που πρόδωσε, με αυτόν που δεν είχε το θάρρος να πάει και να φιλήσει το μνήμα της γυναίκας που τον έκανε άνθρωπο, που τον έκανε υπουργό σε ηλικία 38 ετών;» είπε αναφερόμενος στην κηδεία της... Μαρίκας Μητσοτάκη!

Στις 20 του ίδιου μήνα, ενώ η χώρα οδεύει προς δεύτερες εκλογές, ο Καρατζαφέρης συνεχίζει να αρνείται τη συνεργασία, ενώ αναφερόμενος στους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, που έχουν προσχωρήσει στη Ν.Δ., λέει: «Δεν περίμενα να είναι τόσο νεοφιλελεύθεροι. Περίμενα περισσότερο πατριωτισμό. Δεν είναι κακό να αλλάζει κανείς απόψεις, κακό είναι να μην σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του».

Δύο μέρες μετά, συνεχίζει την επίθεση προς τους ίδιους: «Τους μάζεψα από την αφάνεια, τους έκανα ανθρώπους, βουλευτές και υπουργούς. Για μια καρέκλα έφυγαν». Σε βίντεο, μάλιστα, που προβλήθηκε από το κανάλι του ο τίτλος αφορούσε τον Γεωργιάδη: «Ο ιδεολόγος... κωλοτούμπας».



«Τα πήραν για να φύγουν»!
Δύο μέρες μετά, στις 23 Μαΐου 2012, παίρνουν φωτιά τα τόπια, καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε συνέντευξή του στον «Βήμα FM» υπαινίσσεται χρηματισμό των στελεχών του ΛΑΟΣ που προσχώρησαν στη Ν.Δ.:

«Είναι πράγματα που φοβίζουν και πανικοβάλλουν αυτόν που γνωρίζει. Μου είπαν βουλευτές μου ότι τους προσέγγιζαν και ότι προθυμοποιήθηκαν κάποιοι να τους "λύσουν τα προβλήματά τους". Ήξεραν αναλυτικά τι λογαριασμό είχαν και τι χρωστούσαν σε κάθε τράπεζα και πώς θα μπορούσε να "μηδενιστεί"!

Όλα αυτά δεν μπορεί να τα γνωρίζει ένα κόμμα. Σαφώς τους τα δώσανε. (...) Χρησιμοποίησαν πάλι τον "πρόθυμο" κ. Σαμαρά, όπως και το 1993, που ο Κρίστοφερ είπε ότι θα είχαμε εκλογές στις 10 Νοεμβρίου. Βεβαίως και μιλώ για χρηματισμό. Ποιος είπε όχι; Δεν ξέρω τι έγινε με αυτούς που έφυγαν. Ξέρω όμως τι έγινε με αυτούς που δεν έφυγαν. Τους είπαν ότι "θα κλείσουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους στις τράπεζες"».

Όμως η καταγγελία προχώρησε ακόμη παραπέρα και χόντρυνε πολύ όταν ο Καρατζαφέρης αναφέρθηκε σε απόπειρα του Σαμαρά να τον εξαγοράσει:
«Μου ζήτησε ο κ. Σαμαράς, μέσω ενός κοινού φίλου και γνωστού εκδότη, να συνεργαστούμε. Του είπα ότι βλέπω το ενδεχόμενο συνεργασίας τριών κομμάτων, τύπου Ιταλίας. Αλλά να διατηρεί την αυτονομία του το κάθε κόμμα στα επιμέρους θέματα. Όχι στη "σαλαμοποίηση". (...)

Συναντήθηκα με τον κ. Σαμαρά και του είπα ότι μπορώ να αρχίσω να συζητώ το ενδεχόμενο να κατέβουν τρία κόμματα μαζί στις εκλογές, διατηρώντας όμως το καθένα την αυτοτέλειά του. Μου είπε "να έλθω εγώ με ό,τι θέλω". Αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια εξαγοράς. Δηλαδή, να πουλήσω τους βουλευτές μου και τον κόσμο του ΛΑΟΣ που με παρακολούθησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο».

Η εν λόγω συνέντευξη πυροδότησε ένα κύμα διαρροών από την πλευρά της Ν.Δ., οι οποίες ανέφεραν ότι ο Καρατζαφέρης είχε ζητήσει από τον Σαμαρά οικονομικά ανταλλάγματα για να συνεργαστεί με το κόμμα του. Ο Καρατζαφέρης απαντά στις 26 Μαΐου ως εξής σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τον Σαμαρά: «Ο Σαμαράς έκανε κινήσεις υπογείως για να πάρει βουλευτές και πολιτευτές του ΛΑΟΣ». Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη «μεγάλη κόντρα που έχουμε από το 1993, όταν πήρε βουλευτές της Ν.Δ., με την ίδια μέθοδο. Πρώτα πήρε τον Στ. Στεφανόπουλο, μετά τον Κλείτο, μετά τον Μαντζώρη και μετά τον Συμπιλίδη και τελικά έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για το επίμαχο θέμα χαρακτήρισε «αστειότητες και αθλιότητες τις διαρροές που μεθοδεύονται από τη μεριά του κ. Σαμαρά ότι του ζήτησα το ένα τρίτο της κομματικής επιχορήγησης. Γιατί δεν βγαίνει να το πει αυτό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ή ο φερόμενος ως ενδιάμεσος κ. Αβραμόπουλος;».

Η κόντρα έχει ανάψει για τα καλά και την επόμενη μέρα, 27 Μαΐου, ο Καρατζαφέρης δίνει συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα», στην οποία «στολίζει» κανονικότατα τον πρόεδρο της Ν.Δ., τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη:

. «Ο κ. Σαμαράς είναι εκτελεστικό όργανο της αμερικάνικης πρεσβείας σε βάρος του ΛΑΟΣ».

. «Είναι πολιτικά ανήθικος. Προδίδει φιλίες και δεν θα διστάσει αύριο να προδώσει ευκόλως την Ελλάδα».

. «Ο Κ. Βελόπουλος συνειδητοποίησε ότι εγώ δεν μπορούσα λόγω αρχών να τον απαλλάξω από τις εμπλοκές του με τη Δικαιοσύνη, γι' αυτό βρήκε στέγη στη Ν.Δ.».

. «Ο κ. Σαμαράς επιμένει να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους ως έμπορος κρεάτων».

. «Ο Άδωνις ήταν η "προξενήτρα" στα "αρραβωνιάσματα" όσων έφυγαν από το κόμμα».

. «Ο κ. Σαμαράς θα υποφέρει περισσότερο από τον κ. Βορίδη, παρά από την κ. Μπακογιάννη. Θέλει να πάρει την ηγεσία της Ν.Δ. όπως ήθελε και με τον ΛΑΟΣ».




«Άπαξ προδότης, πάντα προδότης»
Η κόντρα δεν σβήνει ούτε μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και τον σχηματισμό της αρχικά τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Έτσι, στις 13 Φεβρουαρίου 2014, ο Καρατζαφέρης, μιλώντας στον «Real FM», στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με συμπαρουσιαστή εκείνη την ημέρα τον εκδότη του «Ποντικιού» Αντώνη Δελλατόλα, χαρακτηρίζει «προδότη και ασόβαρο» τον Σαμαρά, αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ. και δηλώνει ότι «αγωνιά για την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη» και για ενδεχόμενη απομόνωση της Δεξιάς από την Αριστερά.

Ειδικά για τον πρωθυπουργό σημείωσε: «Άπαξ προδότης, πάντα προδότης. Δεν πρόδωσε την παράταξη το '93; Δεν πρόδωσε την παράταξη το '95, όταν καλπάζαμε με τον Έβερτ;».

«Θα είναι κατηγορούμενοι»
Το 2014 είναι η χρονιά κατά την οποία η πολιτική, δημοσκοπική και εκλογική καθίζηση της Ν.Δ. είναι πια γεγονός και όχι εικασία. Ο Καρατζαφέρης συνεχίζει τον... «ανένδοτό» του υιοθετώντας σταθερά σκληρές εκφράσεις.

Στις 12 Μαρτίου, μιλώντας στη Χαλκίδα, επιτίθεται στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, τους οποίους χαρακτηρίζει «Φιλιππινέζες της τρόικας» και τους απειλεί ότι μέσα στο 2014 θα είναι υπόδικοι, διότι, όπως είπε για τον εαυτό του, «μπορεί και στα σαλόνια και στα αλώνια».

Στις 9 Μαΐου, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, σε ομιλία του στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτίθεται πάλι με βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε Σαμαρά και Βενιζέλο: «Στις 7 Απριλίου 2012 ο κ. Σαμαράς από την πλατεία του Περιστερίου δεσμευόταν ρητά ότι δεν πρόκειται να κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Το έκανε και δεν ντρέπεται. Γλίτωσε από τη φυλακή τον Βενιζέλο». (...) «Είναι παλιάνθρωπος, έχω μια σειρά πράξεων. Δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, λόγω της ηθικής αναπηρίας του. Ανέστησε το ΠΑΣΟΚ για να έρχεται ο κ. Βενιζέλος να λέει ότι θέλει 10% για να μην πέσει η κυβέρνηση».

Κατόπιν αυτών, πάντως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, νυν... συμπορευόμενος με όσους στο παρελθόν καθύβριζε σκαιότατα, μάλλον... επιεικής ήταν στο άρθρο του στο «Έθνος» με τον («κακό λύκο») ΣΥΡΙΖΑ και την απειλή που κατ' αυτόν εκπροσωπεί:

«Η άλλη πλευρά δεν έχει τον... θεό της. Μεταφορικά και ουσιαστικά, τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών. Κάθε συνιστώσα δικό της βιλαέτι. Η "Ρόζα" των Εξαρχείων και ο Σταθάκης του βαθέος αμερικανικού κατεστημένου προφανώς και θα διεκδικήσουν μερίδιο της ακολουθησομένης στρατηγικής. Τα ιμάτια της εξουσίας σε άμεσο χρόνο θα μετατραπούν σε κουρέλια, ικανοποιώντας βιώματα και στερητικά σύνδρομα δεκαετιών».

Σχεδόν... αγιογραφία - για τα δεδομένα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: