Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Tα έγγραφα του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), που αποδεικνύουν ότι το Mega έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ


To MEGA κάνει ρευματοκλοπή.  Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) το οποίο αποκαλύπτει το koutipandoras.gr και το οποίο αναφέρει ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στον μετρητή της εταιρίας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ/MEGA και διαπιστώθηκε ότι ήταν κομμένο του καλώδιο έντασης προς τον μετρητή, ο οποίος κατέγραφε κατανάλωση 12KW ενώ η πραγματική κατανάλωση έφθανε τις 58KW. Στο έγγραφο αυτό δεν διευκρινίζεται ούτε το διάστημα κατά το οποίο το MEGA προέβαινε σε ρευματοκλοπή, ούτε το ποσό που η εταιρία οφείλει στη ΔΕΗ εξαιτίας της κλοπής ρεύματος, είναι επομένως άγνωστό ποιο ακριβώς μπορεί να ήταν το κέρδος του καναλιού.

Για το ζήτημα αυτό κατέθεσε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, σχετική ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, επισυνάπτοντας στοιχεία που είχαν αποσταλεί στο πολιτικό της γραφείο στην Αθήνα και τα οποία αποδείκνυαν ότι ο πελάτης ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ/MEGA έκλεβε τη ΔΕΗ. Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι τα στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα  

Η ΔΕΗ επικαλείται πάλι προσωπικά δεδομένα
Σε απάντησή της μέσω του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος η ΔΕΗ δηλώνει αναρμόδια να απαντήσει και  επικαλείται προσωπικά δεδομένα. Είναι η ίδια τακτική που ακολούθησε και στην περίπτωση του χρέους μισού εκατομμυρίου της ΝΔ για το οποίο τελικά υποχρεώθηκε να απαντήσει όταν πιέστηκε έπειτα από τα επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ του Hot Doc και του koutipandoras.gr και τις συνεχείς ερωτήσεις της ίδιας βουλευτή, και τελικά να παραδεχθεί ότι το κυβερνών κόμμα έχει οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ.
Παρά ταύτα, χωρίς βέβαια να απαντά συγκεκριμένα, η ΔΕΗ αναφέρει ότι «μετά από ελέγχους που έκαναν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε μετρητικές διατάξεις παρόχων που ηλεκτροδοτούν κεραίες στο πάρκο Υμηττού και τη διαπίστωση αυθαίρετης επέμβασης σε ορισμένες εξ αυτών, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας, αλλά ποσοστό αυτής, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ προέβησαν αμέσως στον υπολογισμό της απολεσθείσας αξίας και τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων». 
Ο ΔΕΔΔΗΕ αντιθέτως σε δική του απάντηση μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος επιβεβαιώνει πλήρως τα στοιχεία και συγκεκριμένα αναφέρει: «σας ενημερώνουμε ότι από τους ελέγχους που διενήργησαν στις 12 Δεκεμβρίου 2012 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε μετρητικές διατάξεις παρόχων που ηλεκτροδοτούν κεραίες στο πάρκο Υμηττού, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες διατάξεις, μεταξύ των οποίων και η αναφερόμενη στη σχετική ερώτηση παροχή, είχαν παραβιαστεί, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά ποσοστό αυτής».
Για την υπόθεση της ρευματοκλοπής από το MEGA ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καταθέσει, όπως ο ίδιος διευκρινίζει στην απάντησή του, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.



Πρωτοφανής κάλυψη στον Μπόμπολα 
Πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την ίδια υπόθεση εγείρει η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πράγματι το υπουργείο αυτό δεν είναι αρμόδιο να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης αφού δεν μπορεί να γνωρίζει αν κάποια επιχείρηση κάνει ρευματοκλοπή ή έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, πράγμα το οποίο διευκρινίζεται και στην απάντησή του. Είναι όμως αρμόδιο να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με την δικαστική πορεία της υπόθεσης, πράγμα το οποίο αρνείται να κάνει.
Στην απάντηση που υπογράφει ο Χαράλαμπος Αθανασίου επισημαίνεται ότι: «οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους». Ο κ. Αθανασίου όμως λέει κάτι ακόμη: ότι «η ερωτώσα βουλευτή» δηλαδή η Ραχήλ Μακρή «μπορεί να θέσει υπόψη του αρμοδίου εισαγγελέα στοιχεία που αφορούν την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ο οποίος θα κρίνει αν συντρέχει λόγος για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης».
Είναι γεγονός ότι κάθε πολίτης ή βουλευτής έχει δικαίωμα να θέσει στοιχεία που έχει στην κατοχή του στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών προκειμένου αυτά να διερευνηθούν. Το μείζον ερώτημα όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι αυτό, αλλά το γιατί ενώ το ζήτημα της ρευματοκλοπής από το MEGA που ήδη χρωστάει πολλά εκατομμύρια στο ελληνικό κράτος και λαμβάνει υπέρογκα δάνεια για να συνεχίζει να επιτελεί το φιλοκυβερνητικό έργο του, είναι γνωστό στους αρμοδίους, δεν απαντούν για τη δικαστική πορεία της υπόθεσης μετά τη μήνυση του ίδιου του ΔΕΔΔΗΕ. Είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι έχουν μπερδέψει τους ρόλους. Διαφορετικά, κάνουν για μια ακόμη φορά τα στραβά μάτια απέναντι στην οικογένεια του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα και το κανάλι του που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. 

Δείτε το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ για τη ρευματοκλοπή του MEGA

deddie_eggrafo_1_0.jpg

Δείτε την απάντηση της ΔΕΗ
apantisi_dei.jpg

Δείτε την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ
deddie_apantisi.png


Δεν υπάρχουν σχόλια: