Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η αυξημένη επισκεψιμότητα στα μνημεία της Πρέβεζας, ήταν το σημείο αναφοράς του φετινού καλοκαιριού.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα στα μνημεία της περιοχής μας ήταν το σημείο αναφοράς του φετινού καλοκαιριού.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν τις 21.000 επισκέψεις έχει ξεπεράσει το Νεκρομαντείο του Αχέροντα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο, καθιστώντας το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο της Ηπείρου μετά τη Δωδώνη.

   Όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, αύξηση στην επισκεψιμότητα και μάλιστα σημαντική υπάρχει και για τα υπόλοιπα μνημεία (Nικόπολη, Κασσώπη κλπ) γεγονός που αποτελεί έναν καλό οιωνό για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

  Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εξάλλου το τελευταίο διάστημα από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, την ΛΓ' Εφορεία Αρχαιοτήτων, τους Δήμους και άλλους συνεργαζόμενους φορείς στους Αρχαιολογικούς χώρους έδωσαν τη δυνατότητα στο κοινό να τους γνωρίσει καλύτερα και μάλιστα για κάποιους να τους επισκεφθούν για πρώτη φορά όπως συνέβη με την συναυλία του Βιμ Μέρτενς στο Μνημείο του Αυγούστου.

 
Η συνεργασία με το Διάζωμα και οι Πολιτιστικές Διαδρομές θα ενοποιήσουν τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο και ταυτόχρονα να γνωρίσουν τα ήθη, τα έθιμα, το φυσικό περιβάλλον αλλά και τα προϊόντα που παράγει η περιοχή ενισχύοντας όλους τους τομείς παραγωγής. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου οι παρεμβάσεις των Πολιτιστικών Διαδρομών έχουν ήδη ξεκινήσει με εργασίες στερέωσης και άλλες παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα μνημεία ενώ η συνεργασία με το Διάζωμα και τον κ. Μπένο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προσπαθώντας να λύσει σε μόνιμη βάση το θέμα της έλλειψης προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο της Νικόπολης έχει έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού και υπάρχει η βούληση να υλοποιηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9


Δεν υπάρχουν σχόλια: