Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αλητεία: Τα οργανωμένα συμφέροντα εταιρειών ναυαγοσωστικής, συκοφάντησαν τις ακτές του Δήμου Πρέβεζας. Ανύπαρκτο το πρόσωπο που φέρεται να υπογράφει την καταγγελία

DSC00217

Μια απίστευτη αλητεία διαπιστώσαμε ότι εξελίχθηκε τις προηγούμενες μέρες.
Μια ψευδής και ανυπόστατη καταγγελία που φέρονταν να υπογράφεται από κάποια κα Φωτίου, η οποία αποδείχθηκε ότι είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, έστειλε σε διεθνείς οργανισμούς και στον ΕΟΤ καταγγελία στην οποία ανέφερε ότι οι 5 ακτές του Δήμου Πρέβεζας που έχουν πάρει γαλάζιες σημαίες , δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και πρόσθετε ότι οι ναυαγοσώστες έλειπαν από τις θέσεις τους.

Η καταγγελία συνοδεύονταν από φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί με ηλιοβασίλεμα, όταν δηλαδή οι ναυαγοσώστες έλειπαν, αφού η βάρδια τους τελειώνει στις 5.30 μ.μ.

Σημειώνουμε ότι το Λιμεναρχείο Πρέβεζας έχει διενεργήσει όλο το διάστημα του καλοκαιριού 104 ελέγχους και έχει σημειώσει μόνο μία περίπτωση ναυαγοσώστη που δεν ήταν πάνω στον πύργο του, ήταν όμως εκεί δίπλα.
Δυστυχώς από την καταγγελία αυτή παρασύρθηκαν 2 ηλεκτρονικές εφημερίδες, μία των Ιωαννίνων και μία της Πρέβεζας, που αναπαρήγαγαν την ψεύτικη καταγγελία, συντελώντας έτσι στην δυσφήμιση της περιοχής μας. Την είδηση από αυτές πήραν και δημοσίευσαν και άλλα ηλεκτρονικά μέσα του κέντρου, αφού σήμερα είναι πολύ εύκολη η διάδοση της πληροφορίας.
Η Γιαννιώτικη μάλιστα ηλεκτρονική εφημερίδα Epirus Post προχώρησε ακόμη περισσότερο και έβγαλε τίτλο με καταδικαστικό περιεχόμενο για την Πρέβεζα, γράφοντας πως «Η Πρέβεζα χάνει τις Γαλάζιες Σημαίες» .
Οι δημοσιογράφοι των 2 ηλεκτρονικών εφημερίδων δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψη του Δήμου Πρέβεζας, ο οποίος απάντησε αποστομωτικά στην καταγγελία.


Γεγονός είναι ότι η καταγγελία αυτή φαίνεται πως κατασκευάστηκε από εταιρεία που ανταγωνίζεται την εταιρεία που ύστερα από διαγωνισμό ανέλαβε το έργο Ναυαγοσωστών στις 5 ακτές του Δήμου Πρέβεζας που διαθέτουν Γαλάζιες Σημαίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δήμος Πρέβεζας είναι ο μόνος στην Ήπειρο που έχει πάρει Γαλάζιες Σημαίες στις ακτές του. Οι αδίστακτοι τύποι όμως που κατασκεύασαν την καταγγελία, την οποία ανήρτησε η ηλεκτρονική εφημερίδα της Πρέβεζας με κρυμμένα τα στοιχεία της καταγγέλουσας (για πιο λόγο όμως αφού κοινοποιήθηκε σε τόσους οργανισμούς;) ισχυρίζονται ότι επισκέφτηκαν και τις 5 ακτές του Δήμου Πρέβεζας και εντόπισαν ελλείψεις, γράφοντας με τέτοιο τρόπο τα στοιχεία που φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι σχετικοί με το αντικείμενο.

Και καλά αυτοί οι αλητήριοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι δημοσιογράφοι όμως γιατί εμπλέκονται σε τέτοια παιχνίδια;

DSC00213

DSC00216
DSC00215

Δεν υπάρχουν σχόλια: