Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Παραλία Ακρωτήρι(Λεύκα) Καστροσυκιάς Πρέβεζας.












Δείτε τα video

















Το "Ακρωτήρι" (Λεύκα)  (τοποδείκτης) είναι η παραλία κάτω και  δεξιά, όπως βλέπουμε το Ιόνιο  από το μοναστήρι της Αγίας  πίσω από το λόφο  κάτω από τον παλιό οικισμό της Καστροσυκιάς. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι τα βραχάκια της μέσα στη θάλασσα που προσφέρονται για βουτιές. 





Χώρος για πάρκινγκ υπάρχει άφθονος στη σκιά των ελαιόδεντρων. Μέχρι πρόπερσι που την είχα επισκεφτεί λειτουργούσε και ένα εστιατόριο, είναι το οίκημα που φαίνεται αριστερά στην πάνω εικόνα. Τότε λεγόταν "Ακρωτήρι", τώρα λέγεται "Ηλιοβασίλεμα" αλλά φέτος από ό,τι είδα ήταν κλειστό. Να έχετε υπόψιν ότι καντίνα δεν υπάρχει ούτε ξαπλώστρες για νοίκιασμα.




Εδώ τα νερά βαθαίνουν σχετικά απότομα και δεν είναι ρηχά όπως στην παραλία της Καστροσυκιάς. Η παραλία κοντά στο νερό είναι με ψιλό πεντακάθαρο βοτσαλάκι ενώ πιο έξω έχει άμμο και αρκετά θρυμματισμένα φύκια τα οποία δεν ενοχλούν στο σημείο που βρίσκονται. Φύκια μέσα στο νερό δεν υπάρχουν. Ο βυθός είναι καθαρός και τα νερά υπέροχα για κολύμπι.




Πιστεύω ότι είναι μια παραλία που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος. Ιδανική γι' αυτούς που δεν θέλουν τις οργανωμένες καταστάσεις με ξαπλώστρες, beach bar και άλλα συναφή.



Εκεί που φαίνεται το ροζ πανί ενός ιστιοφόρου στο βάθος είναι η παραλία μπροστά από το κάμπινγκ "Αστερίας" για το οποίο θα αναφερθώ σε ξεχωριστό θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: