Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Δυσάρεστη έκπληξη για το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου η μη χρηματοδότηση του Μουσείου στην Καμαρίνα Πρέβεζας

5806ed5bd1f64d52ce756eaccc7ac637 L

Σας είχαμε ενημερώσει με αναλυτικό ρεπορτάζ για τη μη χρηματοδότηση του έργου: «Αλλαγή χρήσης, στατική ενίσχυση, αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση σχολείου Καμαρίνας σε μουσείο» (διαβάστε ΕΔΩ). Αξίζει να σημειωθεί πως εκεί θα στεγαζόταν Μουσείο για τη θυσία των γυναικών του Ζαλόγγου, με την επιμέλεια του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου (διαβάστε ΕΔΩ).

Θυμίζουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΣΥΠ Γιώργος Νίτσας στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, είχε καταγγείλει για αδικαιολόγητη καθυστέρηση τη δημοτική αρχή.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου, για το σχετικό θέμα και λάβαμε την παρακάτω απάντηση:
«Σε όλο αυτό το διάστημα οφείλω να σας πω ότι ουσιαστικά δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το έργο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για να έρθουμε σε επαφή με τον Δήμο, και θα αποτελέσει δυσάρεστη έκπληξη αν πράγματι το έργο έχει απενταχθεί.
Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου ουδέποτε είχε θέσει θέμα αμοιβής του για το στήσιμο του μουσείου, ούτε είχε ζητήσει οποιαδήποτε άλλη αμοιβή. Συνεπώς, μας είναι ακατανόητοι οι λόγοι για τους οποίους το έργο απεντάχθη, αν φυσικά αυτό ισχύει.
Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να σας διαβεβαιώσουμε ότι από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τη δημιουργία του μουσείου, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλλει στην προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής.
 Με εκτίμηση,
 Άγγελος Μωρέτης
Γενικός Διευθυντής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: