Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Δυο νεκροί ο απολογισμός του πιο ηλίθιου σπορ του σύμπαντος, των ταυρομαχιών, προχθές στην Ισπανία

Η ανθρωπότητα ζητά απεγνωσμένα να επιστρέψει σε εποχές με Ταυροκαθάψια και Μινωταύρους

Η παράδοση των ταυρομαχιών και των ταυροδρομιών στην Ισπανία ήταν ανέκαθεν ένα αρκετά αμφιλεγόμενο θέμα τόσο ως προς το ζήτημα της ασφάλειας όσων συμμετέχουν στα εθιμοτυπικά Ιβηρικά events (ταυρομάχοι αλλά και απλός κόσμος που διώκεται από ταύρους στους δρόμους της Παμπλόνα) αλλά και από τη σκοπιά του βασανισμού των συμπαθών μηρυκαστικών που θυσιάζονται στο βωμό του θεάματος.


tavromaxia

Τα τελευταία νέα από την Ισπανία ρίχνουν ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά της συζήτησης γύρω από τα βάρβαρα αυτά έθιμα της Ιβηρικής χερσονήσου. Το φεστιβάλ των ταυροδρομιών της Παμπλόνα, στο οποίο ταύροι αφήνονται ελεύθεροι σε δρόμους χωριών να κυνηγάνε τα πλήθη, θρηνεί από χθες το πρώτο του για φέτος θύμα. Στην τρίτη μέρα του φεστιβάλ Σαν Φερμίν, στο χωριό Πεδρεγκουέρ κοντά στη Βαλένθια, καθώς ένας ταύρος εφορμούσε στο πλήθος διαπέρασε με τα κέρατά του την καρδιά και τους πνεύμονες ενός 28χρονου Ισπανού, αφήνοντάς τον νεκρό.

1028501_16832792

Ο προχθεσινός απολογισμός περιλαμβάνει δυο ακόμα σοβαρά τραυματισμένους, μεταξύ τους και ένας Ιάπωνας τουρίστας, και δώδεκα που τη σκαπούλαραν με ελαφρά τραύματα, συνεχίζοντας τον ετήσιο κύκλο αίματος του βάρβαρου φεστιβάλ, που θρήνησε και πέρυσι ένα νεκρό.

1028503_16832839

Ο λυπηρός απολογισμός για το ματαιόδοξο και αυτοκαταστροφικό ανθρώπινο γένος δεν έληξε, όμως εκεί. διότι υπάρχουν και οι ταυρομαχίες, αγαπητοί φίλοι, το deathmatch μεταξύ ημών και των δύσμοιρων βοειδών, το οποίο δεν είναι πάντα στάνταρ άσος από ημίχρονο. Έτσι, λοιπόν, χθες στο Τερουέλ της κεντροανατολικής Ισπανίας ένας ταυρομάχος έχασε τη ζωή του χτυπημένος από ταύρο στην αρένα. Ο άτυχος 29χρονος Βίκτορ Μπάριο έγινε, έτσι, ο πρώτος ταυρομάχος που χάνει τη ζωή του σε ταυρομαχία μετά από 30 χρόνια.


"Θύτης" ήταν ο Λορένθο, ένας ταύρος 500 κιλών, ο οποίος με τα κέρατά του έφερε θανατηφόρο πλήγμα στο δεξιό θώρακα του άτυχου ταυρομάχου. Έτσι, ο Εμάνουελ Μπάριο έγινε ο πρώτος ταυρομάχος που χάνει τη ζωή του στην Ισπανία μετά από 30 χρόνια, με την προηγούμενη Ιφιγένεια που θυσιάστηκε στο βωμό του βάρβαρου θεάματος να είναι ο 21χρονος Χοσέ Κουμπέρο, πίσω στο 1985.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις λήξης των ταυρομαχιών, φυσικά ακυρώθηκαν, υπό το βάρος του θανάτου του ταυρομάχου, ενώ συλλυπητήριο μήνυμα ανέβασε στο twitter ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Παρόλα αυτά φαντάζει βέβαιο ότι το ανθρώπινο γένος θα συνεχίσει την ακατάπαυστη προσπάθειά του να επιστρέψει σε εποχές με λίθινα εργαλεία, προσδόκιμο ζωής τα 30 και Ταυροκαθάψια.

Εικόνα-0532



Δεν υπάρχουν σχόλια: