Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Εκδήλωση μνήμης για την ιστορική μάχη του Αρχαγγέλου Πρέβεζας, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016.

mn


Με την παρουσία Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών, Αποστράτων και εκπροσώπων του Ε.Ο.Ε.Α.-ΕΔΕΣ Νομού Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής(3-7-16) στον Αρχάγγελο, εκδήλωση για τα 72 χρόνια από την Ιστορική μάχη του Αρχαγγέλου Πρέβεζας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Πρέβεζας, όπως επίσης και από τον  Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως Ε.Ο.Ε.Α.-ΕΔΕΣ Νομού Πρέβεζας.
Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Περικλής Βασιλάκης, εκπρόσωπος του διοικητή της 131 ΣΜ, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ. Σπύρος Κυριάκης και πολλοί άλλοι, ενώ το γυναικείο φύλο εκπροσωπήθηκε από την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού κα Πόπη Παππά.
Ήταν μία εκδήλωση μνήμης για μία από τις μάχες (Συμμαχική Επιχείρηση ΚΙΒΩΤΟΣ) που έκριναν την έκβαση του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, μεταξύ Ελληνικών ανταρτικών ομάδων και συμμάχων κόντρα στο Γερμανικό στρατό, όταν οι Γερμανοί πίστευαν και παραπλανήθηκαν ότι η απόβαση των συμμάχων θα γίνονταν στο Μονολίθι Πρέβεζας, ενώ έγινε τελικά στη Νορμανδία.

mn2

Δεν υπάρχουν σχόλια: