Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τους Αλβανούς τροφοδοτεί με τρόφιμα το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης Πρέβεζας, την ώρα που δυστυχούν Ελληνικές οικογένειες;

moirasma

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλή διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πρέβεζας για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και για στήριξη των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας.

Ο Μητροπολίτης και οι συνεργάτες του κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν είχε καταφέρει ο Δήμος Πρέβεζας να κάνει και κάλυψε ένα κενό, αφού η οικονομική κρίση μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με παροχές αλληλεγγύης σε όσους έχουν ανάγκη.
Μετά από 10 περίπου μήνες λειτουργίας όμως και ενώ οι συμπολίτες μας με δωρεές τους ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Μητρόπολης και προσφέρουν τρόφιμα και ενώ προστίθενται σε αυτά και τα τρόφιμα της αποστολικής διακονίας της Αρχιεπισκοπής, παρατηρείται το φαινόμενο όταν γίνεται διανομή τροφίμων να παίρνουν τρόφιμα δεκάδες Αλβανοί και ελάχιστοι Πρεβεζάνοι.
Φυσικά δεν υπάρχει ρατσιστική διάθεση στην επισήμανσή μας αυτή, αλλά θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα κριτήρια που γίνεται η διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης, καθώς οι Αλβανοί έχουν βρει τις τρύπες του συστήματος και μπορούν να εμφανίζονται σαν αναξιοπαθούντες απέναντι στους συμπατριώτες μας Πρεβεζάνους που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους αφενός και αφετέρου δεν μπορούν να μπουν στη διαδικασία της «επαιτείας»  μέσω των ιερέων.
Θεωρούμε και εμείς ότι η βοήθεια της εκκλησίας  πρέπει να προσφέρεται σε όλους ανεξαρτήτου υπηκοότητας και εθνικότητας, αλλά η πρόσκληση της εκκλησίας προς τους πιστούς Ορθόδοξους Έλληνες για να προσφέρουν τρόφιμα, αφορά την στήριξη Ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από την οικονομική κρίση κατά προτεραιότητα.
Αν υπάρχει περίσσεμα και καλή διάθεση, ας διανέμονται και σε Αλβανούς και σε Πακιστανούς και σε όλους τους αναξιοπαθούντες ανεξαρτήτων εθνικότητας και θρησκείας.
Κατά σύμπτωση το γραφείο του PrevezaPosto.gr βρίσκεται απέναντι από το γραφείο του κοινωνικού παντοπωλείου και σήμερα που γίνονταν δωρεά τροφίμων, χωρίς να το θέλουμε γίναμε μάρτυρες αυτής της κατάστασης που περιγράψαμε. Σε μερικές περιπτώσεις, μόλις κάποιοι Αλβανοί έφευγαν από το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης, αμέσως στη διπλανή γωνία έκαναν και τη μοιρασιά όπως βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία.
Άσε που οι περισσότεροι Αλβανοί έμπαιναν στο δικό μας γραφείο και με ρωτούσαν σε σπαστά Ελληνικά, καθώς φέρω την ανάλογη γενειάδα: «Παππούλη, εδώ μοιράζουν τρόφιμα;»

kinonikopantopolio

Δεν υπάρχουν σχόλια: