Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Ο Τσίπρας, ο Γιούνκερ ή ο Νικολόπουλος;



Ας το εξετάσουμε ενδελεχώς το ζήτημα. Στην έναρξη της πιο καυτής εβδομάδας των διαπραγματεύσεων, ο Πρωθυπουργός πήγε στο Υπουργείο Παιδείας, για σέλφι με τις υπαλλήλους, χαριεντισμούς και αναφορά στις γενικές εξετάσεις (αίματος;). Οι δεκαοκτάρηδες ψηφίζουν άλλωστε.

Παράλληλα, είχε φροντίσει πριν το τελεσίγραφο να στείλει τη δική του πρόταση στους Θεσμούς, χωρίς να ακουμπήσει τα καυτά ζητήματα (εργασιακά και συνταξιοδοτικά). Άρα η πρόταση έγινε για την «τιμή των όπλων». 
Η «πολιτική λύση» στην οποία τόσα είχε επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, δυστυχώς για τη χώρα, δεν φαίνεται να ευδοκιμεί. Χθες μαζεύτηκε η «πενταμερής» χωρίς να ζητηθεί η ελληνική παρουσία. Δηλαδή, καλά κρασιά σύντροφοι.. 
Ο Γιούνκερ από την άλλη πήρε - κυριολεκτικά- από το χέρι τον Τσίπρα και τον οδήγησε στα άδυτα του ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου. Ήταν ο μόνος που απέκλειε συνεχώς το ενδεχόμενο Grexit και προσπαθεί για μια συμφωνία. 
Οι φήμες που διακινούν ορισμένοι ψεκασμένοι εδάφους-εδάφους, ότι συζήτησε με τον Σαμαρά ισοδύναμα μέτρα, είναι η νίκη του σουρεαλισμού πάνω στην πραγματικότητα, η νίκη της λάσπης στη βροχερή μέρα. 
Ο Νικολόπουλος από την άλλη, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, έχει πάντα ένα "καλό" λόγο για τον Πρόεδρο της ΝΔ, ενώ τον Τσίπρα τον ονομάζει «τιμονιέρη». Θα αισθανόταν ότι συνεργάζεται με την μετεμψύχωση του Μάο, αν δεν ήταν τόσο θρήσκος. 
Με τις τσόντες πάλι έχει ένα ζήτημα, το εξέφρασε ανοικτά και με διαφήμιση στον Σειρηνάκη, το κατέβασε μετά από λίγο, τώρα το λέει μόνο υπαινικτικά. 
Κόντρα στη φημολογία για συμφωνία σύντομα, ο χαλκέντερος Αχαιός πολιτικός μίλησε όχι μόνο για εκλογές, αλλά και για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους: 28 Ιουνίου ή 5 Ιουλίου. 
Ο Νικολόπουλος προτιμά την 28η Ιουνίου, που είναι και των Αγίων Αναργύρων. Η 5η Ιουλίου είναι μια μέρα μετά την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, και συνειρμικά δεν κάθεται καλά για ...δεύτερη φορά αριστερά. 
Στην τρίτη φορά λογικά καιγόμαστε, αλλά το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Νικολόπουλου θα έχει μετεξελιχθεί σε κίνημα και θα οδηγήσει το Έθνος στην ευημερία. 
Ουδείς Προφήτης στον τόπο του. Έτσι κι ο Νικολόπουλος. Έφυγε από τη ΝΔ και ξεδιπλώνει όλο το πολιτικό του ταλέντο, το οποίο θα ήταν μοναδικό, αν δεν υπήρχε κι ο Αντώναρος
Ο Νικολόπουλος επιπλέον, περιπλέκει την κατάσταση με τον αντικαταστάτη της Παναρίτη στο ΔΝΤ, καθώς είναι λογικό ο Τσίπρας να φοβάται την πολιτική του δυναμική. 
Αν δεν υπήρχε ο Λούλης, τόσο «λιβάνισμα» στον Πρωθυπουργό, μόνο ο Νικολόπουλος θα είχε επιτύχει. 
Αν δεν δεχθεί τη θέση στο ΔΝΤ ο βουλευτής των ΑνΕλ, υποψήφιοι αντικαταστάτες υπάρχουν πολλοί με επικρατέστερους τον Φίλη και τον Αντώναρο. 
Ο Φίλης με το κυνηγετικό γιλέκο, συμβολίζει την επιστροφή της χώρας στην περίοδο που οι άνθρωποι κυνηγούσαν για να βρουν την τροφή τους. Το σοκ στην ελληνική κοινωνία θα είναι μεγάλο, γιατί κανείς δεν ξέρει που βόσκουν οι πίτσες και τα σουβλάκια. 
Ο Ευάγγελος Αντώναρος από την άλλη είναι μια κορυφαία επιλογή. Συμβολίζει τη στροφή στο κέντρο, όχι της "κεντροδεξιάς" αλλά του μεσαίου χώρου, μετά το χωλ και πριν το μπαλκόνι. Σοβαρό, υπερκομματικό στέλεχος, με παρελθόν και κυρίως ένδοξο μέλλον, υπολείπεται μόνο σε ρητορική του Νικολόπουλου. 
Σε κάθε περίπτωση ο καταλύτης των εξελίξεων είναι ο Αχαιός, εκτός αν ο Τσίπρας αποφασίσει να βάλει και κανέναν προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι για το ξεκάρφωμα. 
Και ευελπιστούμε σαφώς ότι μετά τις εκλογές θα αξιοποιήσει τον Νικολόπουλο σε ρόλο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. 
Συν τοις άλλοις, είναι λαλίστατος στο Twitter, όπως άλλωστε κι ο Δραγασάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: