Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Καμιά «ελιά» για την Ήπειρο με τις βελανιδιές


Του Θεσπρωτού δημοσιογράφου Γιάννη Τζώρτζη


Είστε πολύ λάθος και αδικείται αγρίως την Ήπειρό μας, αν, ως γράφετε, θα επιθυμούσατε να ειδείτε Ηπειρώτη υποψήφιο στη λίστα της «μαραμένης» και κατακαημένης «ελιάς» του Ευ. Βενιζέλου.
 Και μάλιστα θλίβεσθε επειδή δεν συνέβη τούτο αντί να είστε περιχαρείς.
 Ακόμη κι αν εννοείται έναν κατά ταυτότητα (έστω) Ηπειρώτη, σας ερωτώ: τι δουλειά θα είχε ο δυστυχής αυτός πολίτης της Ηπείρου ανάμεσα σένα Μαϊντανομπίστη (πρώην ΚΝΕ, Συν, Σημιτέικο κ.λπ.) κι έναν ΧουντοΙωκειμέλη (Νέα Πολιτεία, Γεωργαλάδες, Σημιτέικο κ.α.) ή δίπλα σε άλλες καλλίγραμμες υπάρξεις.

 Η ιδιαίτερη πατρίδα μας φημίζεται όχι για τις διαλεχτές ελιές της αλλά για τις αιώνιες βελανιδιές της. Και δεν αποκαλείται τυχαία «Εύανδρος Ήπειρος» ούτε απέκτησε εξ ουρανού τους μεγάλους της εθνικούς ευεργέτες. Τους εγέννησε και τους εγαλούχισε με το δικό της εθνικό και οικουμενικό πνεύμα.




Αν συνεπώς ζητείτε να εκπροσωπηθεί η Ήπειρος στο Ευρωκοινοβούλιο, τούτο θα πρέπει να επιδιωχθεί μέσα από μια σειρά άξιων, αδιάφθορων και εμποτισμένων με το πνεύμα του Ηπειρωτισμού ανδρών τε και γυναικών. 

Οι οποίοι (-ες) να προταθούν σε λίστες σοβαρών και δημοκρατικά λειτουργούντων σχηματισμών, ώστε να διεκδικήσουν επάξια την ψήφο των «εν τη πατρίδι, Αθήναις και αλλαχού» συμπατριωτών, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι.

 Και όχι να εντάσσονται κατά το «γούστο» των αρχηγών και τα συμφέροντα της διαπλοκής των μίντια σε λίστες που αντανακλούν την εικόνα μιας παρακμής στα πολιτικά και δημόσια πράγματα της χώρας μας.

 Αυτά, ευχαριστώ και με τους χαιρετισμούς μου. (ΙΕΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: