Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Χιλή: «Σταθμός» στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Έκθεση με 23 αντίγραφα έργων στο μετρό του Σαντιάγο



Θέλοντας να τιμήσει το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα η Χιλή φιλοξενεί από τις 7 Μαρτίου μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, στο σταθμό με το χαρακτηριστικό μάλιστα όνομα «Grecia» (Ελλάδα), στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.

n

Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 επεξεργασμένα αντίγραφο από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα, όπως η δημοκρατία και η δικαιοσύνη. Από τα εκθέματα ξεχωρίζουν, ένα αντίγραφο κεφαλής του Όμηρου, πορτραίτα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και μάσκες του αρχαίου θεάτρου.

n

Η έκθεση αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες λειτουργίας ενός μουσείου «αρχαίων» στη Χιλή, και το στήσιμό της θυμίζει την αντίστοιχη έκθεση που κοσμεί τη στάση «Ακρόπολη» του Αθηναϊκού μετρό. Η δωρεά έγινε από το Ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του Χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρίας Μουστάκη.

n
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: