Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τι, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;


Το ''ΒΗΜΑ'' θριαμβολογεί, πως με το πολυνομοσχέδιο πέφτουν «τα μικρά καρτέλ» σε αγαθά και υπηρεσίες, εννοώντας όσα συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο 1 του νομοθετήματος που ψηφίστηκε. Ναι, τα «μικρά καρτέλ», μπορεί και να πέφτουν, τα «μεγάλα καρτέλ» όμως ;
Τι κάνει η κυβέρνηση με το άρθρο 2 του ίδιου νομοθετήματος ; Στηρίζει με τα μπούνια το καθεστώς της διαπλοκής στις Τράπεζες, δίνοντας στους, διαπλεκόμενους, ιδιώτες μεγαλομετόχους την ευκαιρία να τις ξαναπάρουν πίσω, όχι, μόνο, χωρίς να υποστούν τίποτα, από τις εξελίξεις που υπήρξαν, αλλά να βγάλουν και τεράστια κέρδη.
Είναι η ίδια στήριξη που έκανε με τις «άδειες των συχνοτήτων των καναλιών» και η ίδια που έκανε με την πρόσφατη χαριστική διάταξη, για τα φορολογικά των διαπλεκόμενων νταβατζήδων.
Κι όλ΄ αυτά, τα σημερινά, σε βάρος των συμφερόντων του ΤΧΣ και των χρημάτων, που έδωσε, τα οποία, βέβαια, προέρχονται από δανεικά, που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός !
Τι είναι εκείνο, το δύσκολο, λοιπόν, που δεν καταλαβαίνουν ή, μάλλον, τι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν οι βενιζέλοι, για τη στάση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της πρωθυπουργίας του ξεκαθάρισε τις απόψεις του για το τραπεζικό σύστημα και από την αρχή ήρθε σε σύγκρουση με τους τραπεζίτες, αλλά και με την τρόϊκα, για τις ρυθμίσεις που έγιναν ;Την προγραμματική θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για τις τράπεζες, ο Παπανδρέου την στήριξε μέχρι τέλους και το κονσόρτσιουμ τραπεζιτών, τρόϊκας και Βενιζέλου, ήταν αυτό που τον κόντραρε, τον χτύπησε και τον έριξε, καθορίζοντας, στη συνέχεια, τα πράγματα όπως τα ήθελαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα !
Τώρα σ΄ ό,τι αφορά τις εξάρσεις του χοντρού και τα σαλιαρίσματα «περί υποκρισίας», γελάει και το παρδαλό κατσίκι και τις μαλακίες του, μιας κι είναι ολοφάνερο, πια, και στον τελευταίο πολίτη, πως τόσο αυτός, όσο ο Σαμαράς και η κυβέρνησή τους, στηρίζονται στο Γιώργο και τις δυνάμεις του !...


Δεν υπάρχουν σχόλια: