Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Επένδυση «Ελληνικό»: Τι δεν μας εξηγούν;

Επένδυση «Ελληνικό»: Τι δεν μας εξηγούν;      
Καλά ε; Τέτοια αποφασιστικότητα, τέτοια πυγμή από πλευράς κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουμε ματαδεί!!! Τον «στίψανε» τον όμιλο Λάτση. Τι έδωσες κύριε για το Ελληνικό; 430 εκατομμύρια ευρώ; Δεν μας κάνουν. Δώσε καλύτερη προσφορά και τάχιστα, γιατί αλλιώς. Και τι να κάνει και αυτός, άβγαλτος στην πιάτσα επιχειρηματίας είναι, χθεσινός δηλαδή και αμέσως υπέβαλε προσφορά για 915 εκατομμύρια ευρώ ήτοι αυξημένη από την προηγούμενη κατά 112,79% ή 485 εκατομμύρια!!! Αυτό πάει να πει πυγμή.

Αλλά η χαρά μας διαρκεί πολύ λίγο γιατί αρχίζουν τα εύλογα ερωτηματικά.
  • Πρώτον, ποιος κορόιδευε έναν λαό ολόκληρο διαδίδοντας ότι η αρχική προσφορά του ομίλου Λάτση ήταν για 430 εκατομμύρια ευρώ; Γιατί η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ γράφει ότι η προσφορά είναι βελτιωμένη κατά 25%... Επομένως η αρχική προσφορά δεν ήταν 430 εκ. ευρώ. 
  • Δεύτερον, τι δεν καταλαβαίνουμε από την καλοσύνη του ομίλου Λάτση να αναλάβει αυτός και τα έργα υποδομής που θα κόστιζαν 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ; Δεν είναι λογικό τα έργα αυτά να είναι υποχρέωση του οποιουδήποτε επενδυτή; Ή στην Ελλάδα η κυβέρνηση ψάχνει για επενδυτές του τύπου, σας φτιάχνουμε και το έργο και ελάτε να το πάρετε; Θέλουν να μας τρελάνουν τελείως; Δεν τους φθάνουν όλα τα άλλα βασανιστήρια που κάνουν στον λαό αυτό;
  • Τρίτον, καλά τα 915 εκατομμύρια που προσέφερε ο όμιλος Λάτση αλλά η τιμή αυτή δεν συνεχίζει να είναι μικρότερη της αποτίμησης της κατώτατης εύλογης αξίας του Ελληνικού που τον Μάρτιο του 2013 ήταν 1,239 ΔΙΣ ευρώ; Ή της αντικειμενικής αξίας των 20 δις ευρώ; 
  • Τέταρτον, γιατί έφυγαν όλοι οι άλλοι επενδυτές που κατά διαστήματα είχαν εμφανιστεί; Για παράδειγμα οι Καταριανοί; Τι ζήτησαν και δεν τους δόθηκε; Και μήπως «αυτό» ή «αυτά» δόθηκαν εκ των υστέρων στον όμιλο Λάτση; 
  • Πέμπτον, πως γίνεται στην Ελλάδα να γίνονται οι διαγωνισμοί με μία μόνο συμμετοχή; Πως γίνεται στην διαδρομή να εγκαταλείπουν όλοι; Έκτον, άραγε τις επενδύσεις θα τις κάνει ο όμιλος Λάτση ή απλά ο ρόλος του τελειώνει εδώ;

Ένα πράγμα Ελληνικός Χρυσός δηλαδή; Που αφού «καθάρισε» ο μεγαλοεκδότης με το δημόσιο και τις διαδικασίες, στα μεν δημόσια ταμεία πήγαν τα ψίχουλα ενώ στον ίδιο αργότερα. Τα δημοσιεύματα έγραφαν την εποχή εκείνη ότι το δημόσιο πούλησε τα μεταλλεία Κασσάνδρας για 11.000.000 ευρώ, άσχετο αν δεν τα πληρώθηκε ποτέ ή αναγκάστηκε να καταβάλλει και τις αποζημιώσεις των απολυθέντων υπαλλήλων των μεταλλείων. Βέβαια αργότερα οι κκ Μπόμπολα-Κούτρα-Τίμις πούλησαν το 95% των μεταλλείων στην εταιρεία EUROPEAN GOLDFIELDS για 328 εκατομμύρια $ ή περίπου 260 εκατομμύρια ευρώ!!! Καλή επένδυση όταν έχεις ξοδέψει για αυτή 11 εκατομμύρια ευρώ, που λέει ο λόγος.

Α! Παραλίγο να ξεχάσουμε και κάτι σημαντικό. Πολύ θα το ήθελαν αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Πόσο είχε εκτιμηθεί η αξία των μεταλλείων; Με κάποια στοιχεία η αξία του μεταλλείου έφθανε τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ!!!! Στα 20 δισεκατομμύρια η αντικειμενική αξία του Ελληνικού. Με λίγα λόγια πάλι καλά που δεν το έδωσε και το Ελληνικό η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ για 11.000.000 ευρώ.


Αλλά για ποια λογική μιλάμε. Τελικά στην χώρα μας δεν πρέπει να κυβερνούν αυτοί που φαίνεται ότι κυβερνούν. Αυτούς που ψηφίζει κάθε τόσο ο λαός και το πληρώνει κατά το χειρότερο τρόπο τώρα. Γιατί η επένδυση στο Ελληνικό δεν είναι η μοναδική περίπτωση των τρελών καταστάσεων που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Χθες φθάσαμε στο σημείο να μάθουμε και για το ομολογιακό δάνειο των 80.000.000 ευρώ που δόθηκε στην εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ του κ. Μπόμπολα όταν όλες οι άλλες επιχειρήσεις ασφυκτιούν και κλείνουν γιατί οι Τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες. Αλλά χρήμα για τον κ. Μπόμπολα υπάρχει πάντοτε. Το είδαμε και στην περίπτωση του MEGA. Άλλα 98 εκατομμύρια ευρώ εκεί. Και τι υγιείς επιχειρήσεις που είναι.. Και ας μην ξεχνάμε ότι το χρήμα αυτό είναι από ανακεφαλοποιημένες με κρατικό χρήμα τράπεζες. Με χρήμα δηλαδή του Ελληνικού λαού. Με το αίμα του για την ακρίβεια! 

Τελικά από ότι φαίνεται οι ολιγάρχες στην Ελλάδα είναι διαχρονικοί και αλλάζουν μόνον οι κυβερνήσεις. Για αυτό και δεν θα δούμε φως ποτέ. Εκτός και αν οι δικαστικές αρχές αποφασίσουν να ασχοληθούν με αυτούς μια και καλή. Και οι κυβερνήσεις μας ας μην ανησυχούν για την τύχη των επενδυτών τους. Θα έρθουν άλλοι στην Ελλάδα να επενδύσουν!!! 

Διαβάστε σχετικά, κάνοντας κλικ πάνω στους τίτλους:

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: