Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στις 11 Απριλίου θα γίνει ο διαγωνισμός για τους ψεκασμούς Δακοκτονίας στην Π.Ε. Πρέβεζας.


Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 καιώρα 10:00 θα διεξαχθεί στα γραφεία της Π.Ε. Πρέβεζας ο διαγωνισμός για το έργο της Δακοκτονίας 2014. Η καταπολέμηση του δάκου της ελιάς θα γίνει και φέτος με δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ανά ψεκαζόμενο δέντρο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 99.889,74 € (με Φ.Π.Α.)

Οι σχετικές διαδικασίες για την ανάδειξη εργολάβου έχουν αρχίσει φέτος αρκετά νωρίτερα απ' ότι συνήθως λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Η Π.Ε. Πρέβεζας έχει χωριστεί σε πέντε (5) ελαιοκομικούς τομείς και οι προσφορές των ενδιαφερομένων μπορούν να γίνουν για έναν ή για περισσότερους τομείς. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας στο πρόγραμμα είναι να υπάρχει σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για την αποδοχή του προγράμματος. 

Οι περιοχές που έχουν περιληφθεί φέτος στην διακήρυξη και οι αντίστοιχοι τομείς είναι οι παρακάτω: 


Α΄ ΤΟΜΕΑΣ: Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Αρχάγγελος, Μύτικας, Μιχαλίτσι, Φλάμπουρα, Νικόπολη, Κανάλι, Καστροσυκιά. 
Β΄ ΤΟΜΕΑΣ: Μυρσίνη, Μεγαδέντρο, Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Εκκλησιές, Δεσποτικά, Άνω Ράχη, Θέμελο, Ριζά, Χειμαδιό. 
Γ ΄ΤΟΜΕΑΣ: Λούρος, Ωρωπός, Σφηνωτό, Βρυσούλα, Τρίκαστρο, Κοτσανόπουλο, Άνω και Κάτω Ρευματιά, Σκιαδάς. 
Δ΄ ΤΟΜΕΑΣ: Παπαδάτες, Γαλατάς, Μελιανά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Άγιος Γεώργιος. 
Ε΄ ΤΟΜΕΑΣ: Νικολίτσι, Θεσπρωτικό, Άσσος, Πολυστάφυλο, Κρανιά. 

Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η οποία εποπτεύει το έργο, διατηρεί το δικαίωμα να εξαιρέσει περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται μειωμένη καρποφορία, δηλαδή καρποφορία μικρότερη του 25% για τις ελαιοποιήσιμες και 20% για τις βρώσιμες ελιές. 
Οι πρώτες φετινές εκτιμήσεις για την καρποφορία των ελαιοδέντρων προβλέπουν αρκετά υψηλή παραγωγή στην περιοχή Θεσπρωτικού-Λάκκας Σουλίου όπου πέρυσι υπήρξε πλήρης ακαρπία, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές δεν υπάρχει ακόμα ασφαλής εικόνα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: