Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας


Πρέβεζα 28 Μαρτίου 2014

Την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν διοίκηση και εργαζόμενοι για να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο, εξήρε ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας.
Ο κ. Κλάπας με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Λαμπρινή Σούρδη, Στέλιο Στρακαντούνα, Τάσο Νέλλη και Διονύση Καλλίνικο επισκέφθηκαν το νοσηλευτικό ίδρυμα όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά την κατάσταση με τον διοικητή Νίκο Γεωργάκο. Τα βασικά προβλήματα του νοσοκομείου προκύπτουν από την έλλειψη πόρων και προσωπικού και όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος επιβάλλεται κοινός αγώνας για τη στήριξή του, όπως και για το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας.
Από τη διοίκηση του νοσοκομείου γίνεται προσπάθεια για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος και αυτή οφείλει να τη στηρίξει στο ακέραιο η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα ο κ. Κλάπας τόνισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση του νοσοκομείου επιβάλλεται να εκσυγχρονιστούν τα αγροτικά ιατρεία αλλά και να επιστρέψουν οι γιατροί στα ΚΑΠΗ.
Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών θα νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ θα εξυπηρετούνται άμεσα καθώς θα υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης.


Ο Δήμος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των υποδομών αυτών, στον εκσυγχρονισμό και στην ηλεκτρονική διασύνδεσή τους.
«Η προσπάθεια για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου θα πρέπει να είναι συνεχής και οφείλουμε σ’ αυτή να συστρατευθούμε όλοι οι φορείς του τόπου. Σήμερα δεν αρκούν τα λόγια και οι υποσχέσεις. Δεν είναι εποχές για αποσπασματικές ενέργειες και για ατομικές παρεμβάσεις. Επιβάλλεται να είμαστε όλοι μαζί και ως δημοτική αρχή αυτό θα πράξουμε» τόνισε ο κ. Κλάπας.

Παράλληλα ο επικεφαλής της παράταξης υπογράμμισε ότι η επιλογή να μην προχωρήσει η κατασκευή νέου νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ, παρότι λοιδορήθηκε από πολλές πλευρές και έτυχε μεγάλης και σκληρής κριτικής, αποδεικνύεται απολύτως ορθή. Κι αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα από το γεγονός ότι η κατασκευή νοσοκομείου με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα δεν προχώρησε ούτε στην Πρέβεζα όπου είχε παραχωρήσει έκταση ο πρώην δήμος Ζαλόγγου ούτε όμως και σε καμία άλλη περιοχή της χώρας όπου είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Αντιθέτως τα μοναδικά έργα στον τομέα των υποδομών υγείας που προχώρησαν και υλοποιούνται είναι αυτά που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
«Μας ικανοποιεί απόλυτα που όλοι σήμερα προτάσσουν την κατασκευή νέου δημόσιου νοσοκομείο στο οικόπεδο που εξ αρχής είχαμε υποδείξει και παραχωρήσει στον Μύτικα με ευρωπαϊκούς πόρους.»
«Εμείς επιμείναμε για την ένταξη της κατασκευής νέου νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ. Άλλοι όμως, αντί να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή, επέμεναν να κατηγορούν εμάς που αντιδράσαμε στη λύση ΣΔΙΤ. Είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Οφείλουμε στο εξής να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Και να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση του υπάρχοντος νοσοκομείου αλλά και ένα νέο και σύγχρονο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα» κατέληξε ο κ. Κλάπας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: