Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Προς έξοδο από τη ''Δωδώνη Α.Ε.'' οι ΕΑΣ της Ηπείρου

3741352739.jpg

Τον δρόμο της αποχώρησής τους από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ φαίνεται πως επιλέγουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Σχετική απόφαση έχει λάβει ήδη η Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ Ιωαννίνων και μάλιστα ομόφωνα, με τη διοίκησή της να ερευνά την πώληση του ποσοστού της, έχοντας κάνει ήδη και διερευνητικές κρούσεις και στη Strategic Initiatives, που σήμερα κατέχει το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο.



Ο μεγαλομέτοχος της ΔΩΔΩΝΗ δεν είναι αρνητικός στο να αποκτήσει και τις υπόλοιπες μετοχές, ωστόσο το ερώτημα είναι το τίμημα με το οποίο θα γίνει η πώληση του μετοχικού πακέτου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ΕΑΣ Ιωαννίνων ζητά την καταβολή ποσού αναλογικά με αυτό που καταβλήθηκε για την εξαγορά του ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας.
Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της Strategic Initiatives, ενώ τις διαπραγματεύσεις επιβεβαίωσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις» Βαγγέλης Αργύρης, δικαιολογώντας μάλιστα την απόφαση αποχώρησης.
« Αν έρθει μια πρόταση μετοχικού κεφαλαίου, πως θα ακολουθήσουν οι συνεταιρισμοί; Εσείς τι τους συμβουλεύετε, να τις κρατήσουν;» ανέφερε ο κ. Αργύρης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστα Κωτσαντή που κατήγγειλε την προοπτική εξόδου της Ένωσης από το μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
Αναφορά στο θέμα έκανε νωρίτερα σε συνέντευξή της και η υποψήφια Περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου» Όλυ Τσουμάνη, σημειώνοντας ότι αφενός οι Συνεταιρισμοί, ως Ανώνυμες Επιχειρήσεις που είναι πλέον, δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μικρομεσαίων παραγωγών, αφετέρου ότι όλοι εκείνοι που μίλαγαν για «υγιείς συνεταιρισμούς», «επιστροφή της ΔΩΔΩΝΗΣ στους φυσικούς της φορείς» κλπ, έπαιζαν συνειδητά το παιχνίδι της ιδιωτικοποίησης της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: