Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ιεροσυλία: Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά σε ξένους τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων. Όποιος πάρει τον ΟΛΠ, θα πάρει και την Κυνοσούρα, τον χώρο που υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, και εκεί βρίσκεται ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων !

timvos


Το δημοσίευμα που συναντήσαμε στο salamina-press.blogspot.gr μας προκάλεσε συνάμα οργή και αγανάκτηση.


Όπως θα διαβάσετε, οι ανιστόρητοι νεοφιλελεύθεροι γιάπηδες του ΤΑΙΠΕΔ πουλάνε σε ιδιώτες τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, δηλαδή τον ομαδικό τάφο που είναι θαμμένοι οι πρόγονοί μας που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν την Ελλάδα και τον Πολιτισμό από την περσική βαρβαρότητα στις 22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. στη διάσημη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που έγινε και ταινία πρόσφατα ως σίκουελ των «300».


Πρόκειται για ξεδιάντροπη πράξη ιεροσυλίας, ισοδύναμη με πώληση της Ακρόπολης! Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Απίστευτο και όμως αληθινό: Όποιος πάρει τον ΟΛΠ, που, όπως αποκάλυψε το «Παρόν» την περασμένη Κυριακή, δεν θα πάρει μόνο το εμπορικό κομμάτι αλλά και το ιδιοκτησιακό, δηλαδή θα έχει στην κατοχή του και όλους τους χώρους που ανήκουν σήμερα στην εταιρεία, θα πάρει και την Κυνοσούρα, δηλαδή τον χώρο που υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, και εκεί βρίσκεται ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων!


Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γ. Τσαβαρής, μιλώντας την περασμένη Κυριακή στο Κανάλι 1, ο δήμος έχει ζητήσει φορτικά εδώ και δύο χρόνια να του παραχωρηθεί ο χώρος για να διασωθεί και ενώ ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης έχει αποδεχθεί την πρόταση, το ΤΑΙΠΕΔ αρνείται πεισματικά και αποκλείει κάθε συζήτηση. Άρνηση πίσω από την οποία βρίσκεται η παραχώρηση στους Κινέζους μαζί με τον ΟΛΠ και τον χώρο που το 2021 θα απασχολήσει όλη την ανθρωπότητα γιατί θα γιορταστούν τα 2.500 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν το αυτονόητο: Να μη θεωρούνται εμπορεύσιμοι οι αρχαιολογικοί χώροι του ΟΛΠ και να αποδοθούν άμεσα στον Δήμο Σαλαμίνας. Αρκετά ρεζίλι είχε γίνει η χώρα όταν ο Τύμβος ήταν θαμμένος μέσα σε τόνους σκραπ και αρκετά είναι τα αρνητικά σχόλια επειδή ο τάφος του Θεμιστοκλή βρίσκεται μέσα σε ιδιωτικό (ναυπηγείο) χώρο στην ίδια περιοχή.

Το θέμα θα πάρει διαστάσεις μια και ο Δήμος Σαλαμίνας θα το αναδείξει όσο μπορεί, ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Μέχρι πότε σʼ αυτόν τον τόπο θα προσπαθούμε για τα αυτονόητα που οφείλει το κράτος μας να κάνει;


Δείτε το τρέιλερ της νέας  ταινίας που είναι αφιερωμένη στους Σαλαμινομάχους και θα βγει στις οθόνες των ελληνικών κινηματογράφων προσεχώς. Τον τάφο αυτών των ηρώων πουλάνε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: