Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Και επισήμως ψεκασμένη!» Υποψήφια ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ. η Ζ. Γεωργαντά, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που κατήγγειλε αναπόδεκτα την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ σε συνεργασία με την Eurostat και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.... για να εκπροσωπεί την χώρα ''που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα...''


 Ξαναδιαβάζουμε στη real.gr (το διαβάσαμε μία αλλά χρήζει πολλαπλών αναγνώσεων προς εμπέδωση): 

Υποψήφια ευρωβουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. η Ζ. ΓεωργαντάΟ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με την Ζωή Γεωργαντά και συμφώνησαν να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια της εφαρμοσμένης οικονομετρίας και παραγωγικότητας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγειλε την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε συνεργασία με την Eurostat και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου»...
«Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έστειλε ο διωκόμενος από τη Δικαιοσύνη για κακούργημα Ανδρέας Γεωργίου εισήλθε η χώρα μας στα μνημόνια», καταλήγουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρή πορτοκαλέα, η δικαιοσύνη διερευνά τον νυν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ επειδή υποτίθεται "αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία και μπήκαμε στο μνημόνιο".....
Και όχι τον προηγούμενο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ (τότε Γενικής Γραμματείας Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών) κ. Κοντοπυράκη.
Τον άνθρωπο δηλαδή που έστειλε πρόβλεψη ελλείμματος έτους 6% για το 2009 τρεις μέρες πριν τις εκλογές, όταν το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 8μηνο, μέχρι τον Αύγουστο του 2009, ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ήδη 9% του ΑΕΠ!

Στη χώρα αυτή ο τότε Υπουργός Οικονομικών που παρέλαβε έλλειμμα 16% στέλνεται στο Ειδικό Δικαστήριο....
και ο προηγούμενος Γ. Παπαθανασίου που παρέδωσε αυτό το έλλειμμα και έδωσε την εντολή να σταλούν τα ψεύτικα στοιχεία προάγεται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε Πρόεδρο των ΕΛΠΕ!

Στη χώρα αυτή η ανακρίτρια που μελέτησε την υποτιθέμενη αλλοίωση των στοιχείων από τον κ.Γεωργίου και κατέληξε στο να στείλει την υπόθεση στο αρχείο διώκεται πειθαρχικά!
Διώκεται ώστε η υπόθεση να μην πεθάνει ποτέ και να μπορούν οι διάφοροι ψεκασμένοι να λένε "ο διωκόμενος από τη Δικαιοσύνη για κακούργημα Ανδρέας Γεωργίου"

Στη χώρα αυτή ακούμε σοβαρά τα διάφορα παραληρήματα της κας. Γεωργαντά και την αντιμετωπίζουμε ως σοβαρή....
...αλλά αποσιωπούμε το γεγονός ότι η δική της εκτίμηση ("αποτέλεσμα μελέτης" όπως η ίδια δήλωσε!) για το έλλειμμα του 2009 είναι πως "στην πραγματικότητα" ήταν 3,9%....!
Ναι, 3,9%! Τότε τι παιδευόμαστε τόσα χρόνια με μέτρα επί μέτρων για να μειώσουμε το έλλειμμα;

Στη χώρα αυτή δυστυχώς κυριαρχεί η άρνηση της πραγματικότητας.
Αρνούμαστε να δεχτούμε πως το έλλειμμα του 2009 ήταν σχεδόν 16%, όπως που πιστοποίησε τελικά η Eurostat μετά από εξαντλητική δουλειά μηνών.
Προτιμάμε να πιστεύουμε πως στην πραγματικότητα ήταν πολύ χαμηλότερο και κάποιοι το φούσκωσαν "για να μας βάλουν στο μνημόνιο".
Τι σημασία έχει που ο Γεωργίου ανέλαβε στην ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο του 2010, ΑΦΟΥ η χώρα είχε μπει στο μνημόνιο τον Μάϊο;
Και άρα δεν μπορούσε να είχε αλλοιώσει τα στοιχεία ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ στο μνημόνιο?!
Τι σημασία έχει η λογική όταν το ζητούμενο είναι απλώς να πούμε στον κόσμο ότι όλα αυτά που υποφέρει θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αρκεί να μην είχαμε τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου;
Όταν το ζητούμενο είναι να κατηγορήσουμε τους πυροσβέστες και να προστατέψουμε αυτούς που έβαλαν τη φωτιά;

Κακά τα ψέματα. Η Ελλάδα για να μπορέσει να πάει μπροστά δεν χρειάζεται απλώς να μειώσει τα ελλείμματά της και να διορθώσει την οικονομία της.
Πρέπει πάνω από όλα να αποδεχτεί τι πραγματικά συνέβη και βρέθηκε το 2009 στη θέση που βρέθηκε.
Πως να το κάνει αυτό όταν η σημερινή ΝΔ μόλις πρόσφατα έλεγε κι αυτή πως "το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα";
Και σήμερα καμαρώνει για το πρωτογενές πλεόνασμα που προέκυψε από τα μέτρα και τις πολιτικές που αυτή επί δύο χρονια καταψηφιζε;
Όταν η σημερινή Ευρωομάδα της ΝΔ καταψηφίζει την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόϊκα επειδή αυτή αναφέρεται στα ψεύτικα στοιχεία που έστελνε η κυβέρνηση Καραμανλή;

Και το ΠΑΣΟΚ σε όλα αυτά;
Το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος: δεν κυνήγησε όταν έπρεπε αυτούς που εγκλημάτισαν κατά της χώρας.
Δεν εκανε εξεταστικές για την παραποίηση των στοιχείων επί κυβέρνησης Καραμανλή. Δεν έστειλε κόσμο στον εισαγγελέα.
Και έτσι σήμερα παρακολουθεί την Γεωργίου να διώκεται, και την κα. Γεωργαντά να αποθεώνεται επειδή κατήγγειλε την αλλοίωση των στοιχείων από τον Γεωργίου "σε συνεργασία με την Eurostat και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου".

Δεν είναι αργά όμως.
Ακόμα και τώρα, το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να κάνει αυτό που δεν έκανε τότε γιατί σκεφτόταν περισσότερο το πως θα σώσει τη χώρα και λιγότερο πως θα αποδώσει ευθύνες.
Θα μπορούσε να στείλει στη δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που καταθέτηκαν στη Βουλή για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων από την κυβέρνηση.

Το χρωστάει στην ιστορία του και στον κόσμο που το πίστεψε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: