Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ:" Καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού να ενημερώσει τους πολίτες και να βρεί λύση στο θέμα των λογαριασμών ύδρευσης.".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/03/2014

Διάχυτο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους πολίτες του Δήμου Ζηρού το θέμα των λογαριασμών ύδρευσης (οικιακών και κτηνοτροφικών). Σε πολλούς συνδημότες μας έχουν σταλεί λογαριασμοί που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές παρελθόντων ετών (από το 2008 και μετά), όπου εμφανίζονται ως οφειλέτες τη στιγμή που δεν είναι, αλλά δε διαθέτουν πια τις έγκυρες αποδείξεις.

Αγανακτισμένοι συμπολίτες μας βρίσκονται έξω από το Δημαρχείο, στην προσπαθειά τους να βγάλουν μια άκρη στο γενικό μπάχαλο που επικρατεί. Τα ειδοποιητήρια που τους έχουν αποσταλεί προμηνύουν ότι ο Δήμος πρόκειται να προβεί χωρίς άλλη ειδοποίηση σε εφαρμογή του νόμου που προβλέπει δέσμευση φορολογικής ενημερότητας.
Αλήθεια με ποιό δικαίωμα απαιτούμε από συμπολίτες μας, οι οποίοι εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο, να αποδείξουν τα προφανή;
Σε ποιά άλλη υπηρεσία αποστέλλονται βεβαιωμένες οφειλές μετά από 5 χρόνια και πως μπορεί ο καθένας μας να αποδείξει ότι δεν οφείλει; Είναι ποτέ δυνατό για όλες τις δοσοληψίες με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες να κρατάμε αρχείο για την πληρωμή οποιονδήποτε τελών;
Ποιά διαδικασία θα ακολουθηθεί και πως θα αποδείξουν οι συμπολίτες μας τη μη οφειλή τους αν δεν έχουν κρατήσει τις αποδείξεις;

Η Δημοτική αρχή γνώριζε εδώ και μήνες τη δυσλειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας και παρόλα αυτά δε μερίμνησε ώστε να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία της.
Ζητούμε πλήρη διερεύνηση και ενημέρωση για τα αίτια που μας έφεραν σε αυτή την θέση, καθώς και τον τρόπο μέσα από τον οποίο θα βγούμε από το αδιέξοδο.
Επιβάλλεται καταρχήν να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση αλλά και να τακτοποιηθεί και οποιαδήποτε άλλη εκκρεμότητα που τυχόν προκύψει ώστε να μην βαρύνει στο μέλλον τα Δημοτικά Τέλη και λοιπές παροχές εκ μέρους του Δήμου.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να ενημερώσει δημόσια και υπεύθυνα την κοινή γνώμη για το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και να βρει λύση για τους δημότες μας που ταλαιπωρούνται άδικα.

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ζηρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: