Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πούλησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης 400 εκατομμύρια ευρώ και αγόρασε, αν είναι δυνατόν, με 300 εκατ., μια πολυκατοικία στην Κωνσταντινούπολη. Για τους Τούρκους, έχει λεφτά και τα ξοδεύει, για τους Έλληνες μικροεπαγγελματίες που ζητιανεύουν για ένα δάνειο, δεν έχει φράγκο!

Πούλησε τον Αστέρα 400 εκ. και αγόρασε με 300.000.000 μια πολυκατοικία στην Κωνσταντινούπολη!

Για τους Τούρκους η Εθνική έχει λεφτά και τα ξοδεύει, για τους Έλληνες μικροεπαγγελματίες που ζητιανεύουν για ένα δάνειο, δεν έχει φράγκο!

Σε γιγαντιαίο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση της αγοράς ενός «πύργου» - πολυώροφης πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη από την «Εθνική» στην εξωφρενική τιμή των 300 εκατομμυρίων ευρώ όταν η ίδια τράπεζα ξεπούλησε στην κυριολεξία το καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης - τον Αστέρα Βουλιαγμένης - για τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας, με το δημόσιο χρέος της να καλπάζει και την ισοτιμία της λίρας να κινείται σε εξευτελιστικά επίπεδα ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, προχώρησε άγνωστο για ποιους λόγους σε μια σκανδαλώδη κίνηση που κάνει....Τούρκο τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη ανοίγοντας αυτομάτως και παρτίδες με τη Δικαιοσύνη η παρέμβαση της οποίας θεωρείται, πλέον δεδομένη.
Τραπεζικοί και οικονομικοί παράγοντες μιλώντας στην «Kontranews» χαρακτήριζαν την αγορά σκανδαλώδη προεξοφλώντας παράλληλα ισχυρούς τριγμούς σε πολιτικό επίπεδο, αφού η Εθνική Τράπεζα ελέγχεται από το δημόσιο και αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις σε επίπεδο δικαστικής έρευνας.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η σκανδαλώδης αγορά γίνεται με πρόσχημα τη στέγαση της Finansbank όταν η τράπεζα αυτή σε χρόνο ρεκόρ έχει απαξιωθεί και κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά της.
Η πρωτοβουλία του κ. Τουρκολιά εκδηλώνεται την περίοδο κατά την οποία αποκαλύπτεται στην Τουρκία καταιγίδα σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται υπουργοί του Ερντογάν μέλη της οικογένειάς του και κορυφαίοι επιχειρηματικοί και τραπεζικοί παράγοντες.

Η αγορά - πρόκληση της Εθνικής Τράπεζας, συντελείται όταν ο κ. Τουρκολιάς έχει κλείσει στην Ελλάδα όλες τις κάνουλες χρηματοδότησης μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και πολλές από αυτές αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, αυξάνοντας συνεχώς την ανεργία στη χώρα.
Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αγνοεί τα βασικά συμφέροντα των μετόχων της τραπέζης που είναι οι Έλληνες φορολογούμενοι. επενδύοντας σε μια οικονομία που βρίσκεται σε απόλυτη κατάρρευση όταν το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Προκαλεί στην κυριολεξία ο κ. Τουρκολιάς με την πρωτοβουλία του να δώσει χέρι βοηθείας στον Ερντογάν τον οποίο έχουν ξεγράψει Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, όταν μάλιστα ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιμένει να δυναμιτίζει τις σχέσεις με την Ελλάδα με τις διεκδικήσεις που προβάλλει στο Αιγαίο, τα βρώμικα παιχνίδια με την Θράκη και τις απειλές κατά της Κύπρου για το φυσικό αέριο.
Το διπλό σκάνδαλο του κ. Τουρκολιά με το ξεπούλημα του Αστέρα και την αγορά του γυάλινου «πύργου» στην Κωνσταντινούπολη φέρει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της.
Γιατί όταν ένας διορισμένος Διοικητής τραπέζης έχει την πολυτέλεια να σκορπάει τριακόσια εκατομμύρια ευρώ στους Τούρκους, τότε αποτελεί κοροϊδία στο σύνολο του ελληνικού λαού το περιβόητο πλεόνασμα των πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ το οποίο πρόκειται να μοιραστεί σε μισθωτούς, άνεργους και άστεγους. 
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να διατάξει έρευνα πριν το σκάνδαλο λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Γιατί μπορεί η ΕΤΕ να έχει φιμώσει προσωρινά τα μέσα ενημέρωσης τα οποία κρατάει σε ομηρία με τα δάνεια και τις παροχές σε διαφήμιση, αλλά αυτή η πρακτική δεν πρόκειται να συγκαλύψει το γιγαντιαίο σκάνδαλο.



Οι Τούρκοι πανηγύριζαν για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ένα τρελό παρτυ είχαν στήσει οι τουρκικές εφημερίδες για την  αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ΑΣΤΕΡΑΣ στη Βουλιαγμένη από  κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν η εταιρία Ντογούς του Τούρκου επιχειρηματία Σαχένκ μαζί με Άραβες εταίρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι στη γειτονα  χρησιμοποίησαν ακόμη  και την λέξη ''απόβαση''.

 Η Turkiye είχε τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς αγόρασε χερσόνησο στην Αθήνα».
Και  γράφει χαρακτηριστικά  ότι ο όμιλος Ντογούς, γίνεται ιδιοκτήτης ενός μέρους της χερσονήσου, που θεωρείται το πιο «μεγαλειώδες» κομμάτι στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα   θεωρείται το πιο αξιόλογο κομμάτι της χώρας και είναι 300 στρέμματα.  
Η Vatan, πανηγύριζε με  τίτλο «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα» 
Στο δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο όμιλος Ντογούς αγόρασε την πιο σημαντική τουριστική εγκατάσταση της Ελλάδας, που βρίσκεται στην Αθήνα.  
  
Η Milliyet είχε τίτλο «Ο Σαχένκ βρήκε τον παράδεισο στη γείτονα».
και ανέφερε ότι ο όμιλος Ντογούς, στο πλαίσιο των επενδύσεών του στον τουρισμό, έβαλε υποψηφιότητα για μία πολύ σημαντική εγκατάσταση διακοπών.   Το ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ στον κατάλογο πώλησης της Εθνικής Τράπεζας, για τη χώρα που επηρεάστηκε αρνητικά από την κρίση,  την πιο υψηλή πρόταση έκανε το ΑGC αραβικών επενδύσεων, με 400 εκατ. ευρώ.    
  
Η Sozcu  με τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος μιας πολύ σημαντικής περιοχής της Ελλάδας» χαρακτηρίζει   την τουριστική εγκατάσταση του ΑΣΤΕΡΑ,   κόρη οφθαλμού του ελληνικού τουρισμού.
Η Star  είχε  τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς προσδοκά να αγοράσει μαζί με τους Άραβες το κόσμημα της Αθήνας».

Η Aksam αναφέρθηκε στον τίτλο της και στον Γιώργο Παπανδρέου γράφοντας χαρακτηριστικά «Την κόρη οφθαλμού του Γιώργου αγοράζει ο Σαχένκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: