Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

«Χοντρό παρασκήνιο» στις εκλογές της ΕΤΑΝΑΜ. «Εξοβελίστηκε» από το Δ.Σ. ο Δήμος Πρέβεζας

IMG 20160707_201346

Την Παρασκευή στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΕΤΑΝΑΜ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν και οι εκλογές του ΔΣ. Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμος Πρέβεζας πήρε μόνο δύο ψήφους για τις εκλογές του ΔΣ και ουσιαστικά έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στο συμβούλιο, την ώρα που Δήμοι πληθυσμιακά μικρότεροι και με μικρή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο κερδίζουν «πόντους».

Το «παρασκήνιο» είναι έντονο γύρω από τις εξελίξεις, καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας και μέχρι πρότινος Πρόεδρος της εταιρείας, Βασίλης Ψαθάς πρότεινε να μεταφερθεί η έδρα της ΕΤΑΝΑΜ από την Πρέβεζα στην Άρτα.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΣΥΠ, Δημήτρης Παππάς (εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου) αντέδρασε έντονα και σε εισήγησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Επειδή πρέπει να αυξηθεί το Μετοχικό κεφάλαιο, αυτό να ξεκινήσει από Δήμους πού η τωρινή συμμετοχή τους είναι συμβολική έως μηδαμινή, αλλά θέλουν να είναι μέλη του Δ.Σ. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα επιμελητήρια. Θα είναι άκομψο έως προκλητικό να αποκλεισθεί από το Δ.Σ. ο Δήμος Πρέβεζας που είναι η έδρα της ΕΤΑΝΑΜ και βρέχεται από τον Αμβρακικό και είναι πληθυσμιακά ο δεύτερος Δήμος μετά την Άρτα.
Σκέψεις που εκφράστηκαν για μεταφορά της έδρας σε άλλο Δήμο δεν έπρεπε καν να διατυπωθούν».
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αρκετοί θεωρούν ότι η σχεδόν. αδιαφορία του Δήμου Πρέβεζας για ενεργό συμμετοχή στην ΕΤΑΝΑΜ, έδωσε λαβή για τον «εξοβελισμό» του ουσιαστικά από το ΔΣ και κατ' επέκταση το κατ' εξοχήν κέντρο αποφάσεων για τα αναπτυξιακά προγράμματα της εταιρείας.
Αναφορικά με τη διαδικασία, για την οποία εκφράστηκαν παράπονα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ της ΕΤΑΝΑΜ θεωρούν πως έγινε με βάση τον κανονισμό λειτουργίας.
Ένα ερωτηματικό θέτουν πάντως ορισμένοι για την παρουσία της Π.Ε. Πρέβεζας και για το κατά πόσο, η αντίδραση σε όσα ακούστηκαν και σε αυτή τη συνεδρίαση ήταν η κατάλληλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: