Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κι εγένετο η Δημοκρατική Ευθύνη με τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Στο χώρο της Κεντροαριστεράς και με κύριο σύνθημα την αξιοκρατία σε όλους τους τομείς!

Αλεκος Παπαδόπουλος Δημοκρατική Ευθύνη


Μια καινούργια  προσπάθεια ξεκίνησε χθες το βράδυ, στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με ηγετική φυσιογνωμία τον Αλέκο Παπαδόπουλο και σε ρόλο σημαντικό το Χάρη Θεοχάρη, με αφετηρία το Ίδρυμα Κακογιάννη στην Πειραιώς.

Η παρουσίαση έγινε στο 2ο όροφο του Ιδρύματος με νέους και παλιούς συντρόφους αλλά κυρίως με ανθρώπους, που ήταν από τις παραγωγικές τάξεις , η Δημοκρατική Ευθύνη αναζήτησε μια θέση στην κοινωνία των πολιτών, ενώ οι υπόλοιποι παρακολούθησαν τις ομιλίες από βιντεογουόλ.
Το νέο κόμμα έχει σαφές στίγμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς , το οποίο καθόρισε με τη στάση του και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Χάρης Θεοχάρης, παρά το γεγονός ότι πέρασε μια μικρή χρονική περίοδο κι από το ΠΟΤΑΜΙ.
Αν και προκλήθηκε ο Αλέκος Παπαδόπουλος , να πει κάτι για το χώρο του ΠΑΣΟΚ, εκείνος σημείωσε ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και τον τίμησε και ο ίδιος τίμησε το κόμμα που τον ανέδειξε.
Νωρίτερα πάντως σημείωσε ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από τα κόμματα και τ΄ αποστρέφεται και πως είναι ώρα να αντιστραφεί αυτό.
Υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται άμα τη εμφανίσει ενός κόμματος και το οικονομικό πρόγραμμά του, το οποίο είναι κοστολογημένο.
Ο Θεσπρωτός πολιτικός αναφέρθηκε στις οικονομικές παθογένειες, που δεν ήταν όπως είπε το μικρό ΑΕΠ αλλά η έντονη μείωση των επιτοκίων, κατά τη δύσκολη δεκαετία 2000-2010, που οδήγησε σε υπερδανεισμό.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Χάρης Θεοχάρης εξήγησε πως χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για το Δημόσιο Τομέα , με μικρότερο κράτος και περισσότερη αξιοκρατία σε όλους τους τομείς και τις διοικήσεις. Το  λόγο πήραν και νεότερα στελέχη του κόμματος από το χώρο της παραγωγής, όπως ο ιδρυτής της εταιρίας Βιορυθμός και δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Τζουραμάνης, εκ Πατρών και ο δικηγόρος  Θωμάς Παπαλιάγκας κ.ά.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος κάλεσε να έρθουν κοντά στην Κίνηση, όσους ενδιαφέρονται για την πολιτική και τη βλέπουν ως ευθύνη κι όχι ως εξουσία.
Όλοι όμως έδωσαν βαρύτητα στην ανάγκη η Ελλάδα να ξαναδεί τον πολιτισμό της, να στραφεί και στις αξίες του, ώστε να ξαναξεκινήσει την προσπάθεια , με στόχο ισχυρά θεσμικά θεμέλια, που δεν θα άγονται και θα φέρονται από ένα πελατειακό κομματικό σύστημα, που καταδικάστηκε από την ίδια την πραγματικότητα ώστε να σταματήσει η διαρροή εγκεφάλων στο εξωτερικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: