Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ηπειρώτες Ιλίου. Το αποχαιρετιστήριο γλέντι το μετέτρεψαν σε μεγάλο Ηπειρώτικο πανηγύρι.






Φωτογραφικό αφιέρωμα με παραπάνω από 300 φωτογραφίες

Διαβάστε το παρακάτω που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου

( "είθιστε κάθε χρόνο να κλείνουμε την χορευτική μας χρονιά με χορό. Έτσι και φέτος. Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στα γραφεία μας θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο γλέντι μας με τη συνοδεία παραδοσιακής κομπανίας. Ας χορέψουμε όλοι μαζί με τους ήχους του κλαρίνου για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι, να ξαποστάσουμε και να ξανανταμώσουμε το Σεπτέμβρη πια, για να συνεχίσουμε ανανεωμένοι από εκεί που σταματήσαμε. .. Αν και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η Ένωσή μας δεν σταματά ΠΟΤΕ !!!!!!!!!!!! " )

Σάββατο βράδυ λέω να πάω προς Ίλιο μεριά, να συναντήσω φίλους και πατριώτες που με αγαπάνε και τους αγαπώ ( και προπάντων τιμάνε την φιλία), να πιούμε ένα κρασάκι, να πούμε καμιά κουβεντούλα και να ακούσουμε και λίγο κλαρίνο χαλαρά!!!.
 Πρώτη έκπληξη όταν φθάνω. Το αποχαιρετιστήριο γλέντι έχει μετατραπεί σε μεγάλο Ηπειρώτικο πανηγύρι.
Δεύτερη έκπληξη. Με υποδέχτηκαν τόσο ζεστά και ανεπιτήδευτα και τόσοι πολλοί φίλοι που παραλίγο να αναφωνήσω, " αρέσω παιδί μου αρέσω!!!"
Τρίτη έκπληξη. Η παρουσία αλλά και η συμμετοχή πολλών νεολαίων.


Η κομπανία καθαρά παραδοσιακή, ότι άρμοζε για την περίσταση. Πρώτο τραπέζι πίστα διακρίνω τους δημοτικούς συμβούλους, Χρήστο Γκόνη, Δημήτρη Γαλούνη και Θεόδωρο Δεύτο. ( αυτούς γνώριζα εγώ).
Δεύτερο τραπέζι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ξηρομέρου φίλος Δημήτρης Στεργίου παρέα με πολλούς Ξηρομερίτες .
Ο Χρήστος και η Μαρίκα Γκόνη, ο Δημήτρης Δάλλας και τα άλλα παιδιά του Συλλόγου στην " τσίτα" για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος και οι  χοροδιδάσκαλοι  (Έφη και Βασίλης της καρδιάς μας), να δίνουν το πρόσταγμα στο χορό.
Όταν η Γραμματέας Μαρίκα Γκόνη το "φτωχό πλην τίμιο" blog ROMIANEWS το ανήγαγε σε μεγάλο Ηπειρώτικο PORTAL, είναι να μην ψωνιστείς;
Παρόντες και τα αδέλφια Κόντη, ο Ηλίας και ο Ζήκος. Όταν μάλιστα ο Ηλίας πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε, δεν χόρεψε μόνο ο Ζήκος και "οι άλλοι συνήθεις ύποπτοι", αλλά προσπάθησα και εγώ να μάθω τα βήματα από τον κ. Κώστα Μάτσια και την Μαίρη Καραγιώργου ( μέλη προεδρείου της Πανηπειρωτικής) που κάνανε μία γκέστ εμφάνιση.

Μάλιστα η είδηση ότι καλό γίνεται στους Ηπειρώτες Ιλίου ξεπέρασε τα όρια του Δήμου και μετά τα μεσάνυχτα ξεκάμπισαν και άλλα μέλη 
του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής. ( Δεν αναφέρω τα ονόματα για να μην τους εκθέσω, πάντως προς Θριάσιο Πεδίο διαμένουν).

























































































































































































































































































Όταν σε αποχαιρετιστήριο γλέντι γίνεται τέτοιος χαμός τι πρέπει να περιμένουμε τον Σεπτέμβρη, σεισμό;
Πάντα τέτοια παιδιά και καλό καλοκαίρι

 Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogpot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: