Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Γονατιστοί στην Μέρκελ... Πως οι Ρώσοι πούλησαν τον Τσίπρα και την Ελλάδα και γιατί η Χίλαρυ δεν δίνει δεκάρα. Ο πρωθυπουργός παίζει με τη φωτιά όταν μιλάει για ευρωιερατείο



Ποιος δεν θυμάται τον δύστυχο πρώην υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή ο οποίος μέσα στην απελπισία του έκρουε θύρες που δεν άνοιγαν για βοήθεια από χώρες που θεωρούσαμε φιλικές προς την Ελλάδα. Οπως για παράδειγμα η Ρωσία. Ο Μιχάλης Σαρρής έφτασε ως τη Μόσχα ικετεύωντας βοήθεια αλλά μάταια. Στην συνέχεια θα κουρεύονταν οι καταθέσεις των Κυπρίων αδελφών. Η ίδια στάση της Ρωσίας είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν με την φίλη χώρα να μην θέλει την επανένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Μόλις πρόσφατα οι Ρώσοι "κορόιδεψαν" εκ νέου τους Κυπρίους αδελφούς οι οποίοι είχαν πάρει φωτιά και παρότι αιτήθηκαν επίσημα βοήθεια προς την Ρωσία τα πυροσβεστικά της "φίλης" χώρας δεν έφτασαν ποτέ!
Την ίδια στιγμή η Κύπρος πληρώνει πανάκριβα το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα δυσκολεύουν για την ελληνική πλευρά. Θα καταλάβετε το γιατί στην συνέχεια. Την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση διαπίστωσε ότι η ταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων η RZD δεν έστειλε καν προσφορά για το σαπάκι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ούτε 5 εκατ. ευρώ προσφορά δεν υπέβαλλαν οι μπαγάσηδες. Ασε που είχαν αρνηθεί και στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δώσουν βοήθεια ώστε να γλιτώσουμε το 3ο Μνημόνιο. Αθροιστικά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η Ρωσική "βοήθεια" στην Ελλάδα εξαντλείται στο να ενισχύουν ακροδεξιά κόμματα. Πρόσφατα οι Ρώσοι δέχθηκαν και την συγνώμη του Ερντογάν και ετοιμάζονται να του στείλουν τουρίστες!
Η Ρωσία λοιπόν ως φίλη και σύμμαχος χώρα υπάρχει μόνο σε ένα κομμάτι της εγχώριας προπαγάνδας. Στην πραγματικότητα βοήθεια από τους Ρώσους δεν έχει υπάρξει-ούτε θα υπάρξει ακόμη κι αν οι Τούρκοι καταλάβουν τα Δωδεκάνησα.
Οσο για την άλλη, την υπερατλαντική φίλη και σύμμαχο χώρα, σε λίγους μήνες από τώρα θα έχει στον Λευκό Οίκο την Χίλαρυ ή τον Ντόναλντ Τραμπ. Στον τελευταίο ποντάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μια και θεωρεί ότι μπορεί να τα βρει μαζί του. Στην περίπτωση όμως που εκλεγεί η Χίλαρυ η Ελλάδα δεν θα έχει καμμία τύχη μια και η Κλίντον δεν θα ξεχάσει ποτέ τα εκατομμύρια που έχασε το fund του γαμπρού της ο οποίος είχε επενδύσει στην χρεοκοπία της Ελλάδος και δεν του βγήκε. Η Χίλαρυ λοιπόν θα έχει την Ελλάδα για πολλές κλωτσιές και δεν θα επιδιώξει πάρε-δώσε μαζί μας. Συμπέρασμα:Στο τέλος της μέρας θα είμαστε αναγκασμένοι να συρθούμε εκ νέου ικέτες στα πόδια της Μέρκελ για διάσωση της χώρας μας-εάν έχει απομείνει κάτι τις ελληνικό.
Οταν λοιπόν ο Τσίπρας-χωρίς να έχει συμμάχους ούτε την Ρωσία ούτε τις ΗΠΑ-μιλάει για ευρωιερατείο υπογράφει την πολιτική του καταδίκη αλλά και ρισκάρει με εθνική καταστροφή-τίποτε λιγότερο. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο έλεος της Τουρκίας έχοντας προκαλέσει και την οργή της Μέρκελ. Αυτή είναι η πραγματικότητα ενώ η ατμόσφαιρα εκεί εξω βαραίνει επικίνδυνα.
Υ.Γ. Φυσικά δεν είμαστε Αγγλία για να μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: