Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο Μενέλαος Συκοβέλης, φωτογραφίζει τον Ηπειρώτη γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη, στους χώρους του μουσείου του, στο Ελληνικό Ιωαννίνων


Ο Ηπειρώτης  γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης ανήκει σε μία οικογένεια δημιουργών που ξαναγράφουν την ιστορία της τέχνης...Κάθε χρόνο φίλους, συνεργάτες και παλιούς μαθητές του στη γενέτειρά του, το χωριό Ελληνικό Ιωαννίνων,όπου δημιουργεί μια πορεία γλυπτών από την είσοδο του χωριού προς το ιστορικό μοναστήρι της Τσούκας, χτισμένο τον 12ο αιώνα στο χείλος μιας χαράδρας που καταλήγει στον ποταμό Άραχθο...Οι γλύπτες εμπνέονται από τις μνήμες της ζωής στην ύπαιθρο και το φυσικό τοπίο.


Ζητήσαμε από τον φίλο του γλύπτη, Γιαννιώτη φωτογράφο Μενέλαο Συκοβέλη, να δώσει στους αναγνώστες, ένα κομμάτι από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, στο οποίο έχουν καταγραφεί μοναδικές στιγμές του καλλιτέχνη,στο χώρο του μουσείου.
"Κατά την άποψή μου, είναι ο δημιουργός που με το έργο του ενώνει την αρχαία με τη σύγχρονη Ελλάδα. Κάθε γλυπτό του καταδεικνύει αυτή τη συνέχεια, εμπνέει κι αυτό στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό. Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης αρχέγονος και σύγχρονος, ακούραστος αυθεντικός και βαθιά ανθρωποκεντρικός τιμά την Ηπειρωτική παράδοση και μεταφέρει τα μηνύματά της σ' ολόκληρο τον κόσμο",λέει  ο Μ.Συκοβέλης.










Δεν υπάρχουν σχόλια: