Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Τζουμέρκα: Οι φετινές εκδηλώσεις της Ιστορικής και Λαογραραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.)


Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.), στα πλαίσια των σκοπών και των δραστηριοτήτων της, θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του ερχόμενου καλοκαιριού. 

. Σεμινάριο με τίτλο «Μεθοδολογία συλλογής Λαογραφικού υλικού» στο Πνευματικό κέντρο των Κτιστάδων, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, στις 5 Αυγούστου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 με ομιλητή τον Διδάκτορα του Παν. Ιωαννίνων Δημήτριο Ράπτη. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί κατά την Συνάντηση των Υπεύθυνων και των μελών των Ομάδων Έρευνας της Ι.Λ.Ε.Τ, και θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις και συζήτηση σχετικά με την πορεία καταγραφής και επεξεργασίας του λαογραφικού υλικού της περιοχής των Τζουμέρκων και Αν. Ξεροβουνίου, που έχει συγκεντρωθεί.

. την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ι.Λ.Ε.Τ την 7η Αυγούστου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 στο Γυμνάσιο Αγνάντων, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, στην οποία θα παρουσιασθούν τα πεπραγμένα, θα γίνει συζήτηση και θα ακουστούν οι προτάσεις των μελών.

. την 4η Συνάντηση του Θερινού Σχολείου Τζουμέρκων και Ν. Α. Πίνδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πλάκα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, την περίοδο 22-27 Αυγούστου 2016 με θέμα «Νερό: φυσικό και κοινωνικό/πολιτισμικό αγαθό» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Θα συμπράξουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου.

Την χορηγία για την λειτουργία του την εξασφάλισε η Ι.Λ.Ε.Τ. από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. Η φετινή συνάντηση είναι αφιερωμένη στο Ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Θερινό Σχολείο στην ιστοσελίδα: http://extras.ha.uth.gr/tzoumerka/.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Λ.Ε.Τ. απευθύνει στα μέλη και σε όλους τους Τζουμερκιώτες και φίλους κάλεσμα, για την συμμετοχή τους στις παραπάνω εκδηλώσεις

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι

Συνεχίζοντας το τεράστιο έργο που αναλάβαμε, της συλλογής και καταγραφής του προφορικού λόγου των Τζουμέρκων, θέλουμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την ακάματη προσπάθειά σας .
 Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Ωστόσο δεν πρέπει να μας πτοήσουν, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να διασώσουμε τα μοναδικά και τόσο ιδιαίτερα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού.

Για να διευκολυνθεί το έργο μας, αποφασίσαμε εφέτος η τακτική μας συνάντηση που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Κτιστάδων την 5η Αυγούστου 2016 και ώρα 10.00, να έχει μορφή σεμιναρίου, στο οποίο ο Δρ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Ράπτης θα μας μιλήσει για τη Μεθοδολογία της Συλλογής του Λαογραφικού υλικού.

Θα καταθέσουμε όλοι τις εμπειρίες μας, θα εκφράσουμε τις απορίες και μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο, θα αισθανθούμε περισσότερο σίγουροι για τη συνέχιση του έργου μας. Ελπίζω να είμαστε όλοι εκεί και, αν γίνεται, να πείσουμε κι άλλους να παρευρεθούν. Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

 Η Πρόεδρος της ΙΛΕΤ Λαμπρινή Στάμου


ΠΡΟΣ Τα μέλη της ΙΛΕΤ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Το Δ.Σ. της ΙΛΕΤ καλεί τα μέλη της στην ετήσια τακτική Γεν. Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τελετών του Γυμνασίου Αγνάντων, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 και ώρα 10:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1,Διοικητικός απολογισμός 
2.Οικονομικός απολογισμός- Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής 
3.Προγραμματισμός δραστηριοτήτων για το 2017 
4.Προτάσεις - ιδέες για τη λειτουργία και δράση της ΙΛΕΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: