Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Προκήρυξη του 4ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ


Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, τον Δήμο Πρέβεζας, τον ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου προκηρύσσει την διοργάνωση του 4ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» Αγώνα Δρόμου και των παράλληλων μαθητικών αγώνων. Οι εν λόγω αγώνες θα διεξαχθούν στην όμορφη και φιλόξενη Πρέβεζα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στο ηλιοβασίλεμα, ώστε η θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των αγώνων να είναι όσο το δυνατό χαμηλότερη. Η διαδρομή του αγώνα είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ενώ η αφετηρία βρίσκεται εντός του σταδίου της Αρχαίας Νικόπολης, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι οι παρακάτω:
  • Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων
  • Μαθητικοί αγώνες δρόμου (1 χιλιομέτρου για τα δημοτικά και 2 χιλιομέτρων για τα γυμνάσια)
Όπως και στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε το 2015, στις παροχές περιλαμβάνονται:
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση,
  • μετάλλιο για όλους όσοι θα τερματίσουν,
  • τροφοδοσία με νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και στον τερματισμό,
  • μπανάνες στον τερματισμό.
Επιπλέον, φέτος στις παροχές του αγώνα περιλαμβάνονται:
  • οι χρόνοι των αθλητών που θα τερματίσουν θα είναι επίσημα πιστοποιημένοι και θα αποτελούν χρόνο πρόκρισης για όλους τους επίσημους αγώνες, αφού η διαδρομή έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί από τον ΣΕΓΑΣ σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες της IAAF,
  • η κατάταξη των αθλητών, επιπλέον της γενικής κατάταξης, θα γίνει σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγορία και πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες απονομές κυπέλων ανά ηλικιακή κατηγορία.
Το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα 10 χιλιομέτρων είναι 5 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους μαθητικούς αγώνες είναι δωρεάν.
Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τους αγώνες καθώς και για τον τρόπο εγγραφής σε αυτούς.


Το ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: