Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γυρολόγοι κάνουν πλιάτσικο στα ερημωμένα χωριά της Ηπείρου.

Αρπάζουν σίδερα, σωλήνες και ό,τι άλλο βρουν.


«Χρυσές δουλειές» κάνουν όσοι κλέβουν σωλήνες, σίδερα κ.α. παρόμοια αντικείμενα, από ερημωμένα σπίτια της Ηπείρου, ακόμη και από αντλιοστάσια και στη συνέχεια τα πωλούν, κερδίζοντας όχι και ευκαταφρόνητα ποσά. Με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, για την επ' αυτοφώρω σύλληψη στους Λογγάδες Ιωαννίνων τριών Βούλγαρων 17, 33 και 34 ετών αντίστοιχα, γιατί αποπειράθηκαν να κλέψουν σωλήνες από αντλιοστάσιο, πρέπει να σημειωθεί, ότι παρόμοια περιστατικά είναι δυστυχώς συχνά στην Ήπειρο και συμβαίνουν συνήθως στα ερημωμένα ορεινά χωριά της περιοχής μας, γι' αυτό εξάλλου και τα περισσότερα δεν καταγγέλλονται.

Πλιάτσικο!
Εκεί, κυρίως διάφοροι αλλοδαποί, Αλβανοί τσιγγάνοι ρομά κ.α. εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, ότι δεν υπάρχουν πολλοί μόνιμοι κάτοικοι και βέβαια, ότι πολλά σπίτια που ανήκουν σε απόδημους μένουν κλειστά, στην κυριολεξία «εισβάλλουν» σε αυτά και κάνουν πλιάτσικο! Κόβουν κάγκελα από τους φράχτες, παίρνουν διάφορα άλλα αντικείμενα από σίδερο, κοντάρια, παλιά εργαλεία κ.α. και στη συνέχεια τα πωλούν!


Γυρίζουν.
Χρησιμοποιώντας συνήθως παλιά αυτοκίνητα γυρίζουν από χωριό σε χωριό και όπου δουν κάτι που τους. ενδιαφέρει, χωρίς δεύτερη σκέψη το αρπάζουν. Παλαιότερα ήταν της. μόδας να εισβάλλουν σε διάφορα μέρη και να αρπάζουν καλώδια από χαλκό κ.α., για να πουλήσουν στη συνέχεια τα μέταλλα. «Όμως τώρα το φαινόμενο της αρπαγής αντικειμένων από σίδερο ή άλλα μέταλλα έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, ιδιαίτερα για τα ορεινά και απομονωμένα χωριά της Ηπείρου» σημειώνουν συμπολίτες, που ζητούν από την Αστυνομία να εντείνει τους ελέγχους, αφού η ερήμωση της υπαίθρου έχει επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στους ελάχιστους, κυρίως ηλικιωμένους, κατοίκους που έχουν απομείνει στα χωριά μας.



ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ.http://epirusgate.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: