Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος: Κάποιοι θέλουν την Ελλάδα, «Μολδαβία».

«Το πραγματικό δίλημμα είναι θυσίες με προοπτική, ή καμία προοπτική», τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το PSI, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, καταλογίζοντας στην στρατηγική της αριστερής πέρυγας της Βουλής προσδοκίες πολιτικού οφέλους από τη συντριβή και τη φτώχεια των Ελλήνων. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο «κανόνες τροποποιήσεως Εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο «κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων», γνωστό ως νομοσχέδιο για το PSI. Tο νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν ζητήθηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ τη Νέα Δημοκρατία και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ και για τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Νίκος Τσούκαλης.


«Άδεια ράφια, αδυναμία προμήθειας τροφίμων, υγρών καυσίμων και φαρμάκων. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι σημαίνει αυτό. Η Ελλάδα θα γυρίσει στη δεκαετία το '50, επειδή κάποιοι στήνουν έναν χορό συμφερόντων. Η σκέψη τους είναι πως αν η Ελλάδα οδηγηθεί στη συντριβή και τη φτώχεια, οι Έλληνες θα ριζοσπαστικοποιηθούν τόσο πολύ, ώστε να έχουμε μια ριζικά διαφορετική πολιτική κατάσταση. Αυτή είναι η πολιτική στρατηγική του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα ίδια αποτελέσματα καταλήγει και η πιο ευγενική στρατηγική της ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη - ναι είμαστε με το ευρώ αλλά όχι θυσίες», είπε ο κ. Βενιζέλος που ακολούθως περιέγραψε το δίλημμα για την ψήφιση του PSI. 


«Το πραγματικό δίλημμα, είναι ή θυσίες με προοπτική, ή καμία προοπτική. Ή μείωση των περιουσιών, ή εκμηδένιση των περιουσιών. Ή ανεργία, ή γενικευμένη ανεργία», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι η άρνηση του νέου προγράμματος μπορεί να έχει δύο ειδών επιπτώσεις: «Είτε τη συντεταγμένη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, που αποτελεί προοίμιο της εξόδου από το ευρώ και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους των εταίρων μας, είτε την ασύντακτη χρεοκοπία, με την Ελλάδα να γυρνά στη δεκαετία του '50, σε επίπεδα Αλβανίας, ή Μολδαβίας, για να επιβεβαιώσουν κάποιοι την στρατηγική τους».

Ο Ευ. Βενιζέλος εκτίμησε πως μετά την ανταλλαγή των ομολόγων, «η Ελλάδα θα γίνει δημοσιονομικά μια νέα Ελλάδα για τις αγορές», διαβεβαίωσε πως τα φυσικά πρόσωπα που έχουν επενδύσει σε ομόλογα «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν» και δήλωσε πως επίκειται έκδοση απόφασης για δραστική μείωση της παρακράτησης από το μισθό, των οφειλών για στεγαστικά δάνεια.
Σε ό,τι αφορά τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε πως αυτή δεν επηρεάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων, σε αντίθεση με μία ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών από το ευρωσύστημα- και υπεραμύνθηκε της πρόβλεψης για μείωση του χρέους στο 120% το 2020, τονίζοντας πως πρόκειται για ρεαλιστική πρόβλεψη υπό τους πλέον αυστηρούς όρους.


Τσίπρας: Η συμφωνία αποτελεί ολοκαύτωμα
Νωρίτερα, παρουσία αντιπροσωπείας ομάδας της Αριστεράς του ευρωκοινοβουλίου στα θεωρεία της Βουλής, ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για να καταγγείλει ότι η συμφωνία για το δημόσιο χρέος θα αποδειχθεί ολοκαύτωμα για τον λαό.

Εχετε πανηγυρίσει τόσες φορές γιατί σώσατε τη χώρα, που θυμίζετε την παροιμία με το λύκο και τα πρόβατα», είπε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα ο κ. Τσίπρας και σχολίασε ότι «είναι οξύμωρο να μιλάνε κάποιοι για σωτηρία της χώρας, όταν δεν θα μπορεί να επιβιώσει εδώ, κανείς πολίτης που δεν έχει καταφέρει να είναι στη μειοψηφία εκείνων που επιχαίρουν για τη συμφωνία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία, αλλά μόνο για τις τράπεζες και τις αγορές και επικαλέστηκε δημοσιεύματα και αναλύσεις στον ευρωπαϊκό Τύπο που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της» ότι είναι πλέον μία χώρα «καταδικασμένη να ζει από τους χορηγούς της» και «η πρώτη αποικία της ευρωζώνης».
Αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα και εκτιμήσεις για την ανάγκη και νέου πακέτου διάσωσης και τον υπαρκτό κίνδυνο της χρεοκοπίας.



«Ήδη ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται σήμερα στο περιθώριο και στερείται ακόμη και βασικών αγαθών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε ποιος είναι τελικά εκείνος που σπρώχνει τη χώρα στην έξοδο από το ευρώ: «Είναι μήπως η κακιά αριστερά, που μας λέγατε προδότες και ότι θέλουμε την καταστροφή, παρά τις ρεαλιστικές προτάσεις που σας καταθέταμε; Ετοιμάζετε μια χώρα που απομακρύνεται από την ευρωζώνη και πάει προς την Αφρική».

Κατηγόρησε επίσης τον Ευ. Βενιζέλο για "ελεεινολογία" απέναντι στην ίδια Δημοκρατία, σχολιάζοντας δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία είναι μειονέκτημα η εξουθενωτική πολυφωνία.

Αναφέρθηκε τέλος και στο θέμα των μικροομολογιούχων λέγοντας ότι η κυβέρνηση τους αφήνει απροστάτευτους την ίδια ώρα που αφήνει τους ποντικούς να βγάζουν έξω εκατομμύρια και τους τοκογλύφους να κερδοσκοπούν.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: