Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Συνεδρίαση στη Bουλή για την περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου.



Η περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου με επιμέρους θέματα:Συγκοινωνιακές υποδομές, Τουριστική Αναπτυξη, Υπηρεσίες Υγείας , Περιβαλλοντικά θέματα θα αποτελέσουν το αντικείμενο συνεδρίασης τη Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 1 το μεσημέρι στην Αίθουσα « Γιάννης Αλευράς».


Στην συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης και Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος , ο Δήμαρχος Αρτας και πρόεδρος της Π.Ε.Δ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης , ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Κωσταντίνος Τζοβάρας και ο πρόεδρος του αντίστοιχου Οργανισμού Κέρκυρας Σωτήριος Βλάχος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων Δημήτριος Δημητρίου, Πρεβέζης Γιάννης Γιαμάς,Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος και Αρτας Χρήστος Παπάζογλου καθώς επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χρήστος Παπαβρανούσης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κωσταντίνος Ζήκος.

Οι αιρετοί και οι φορείς θα ενημερώσουν τα μέλη της επιτροπής- της οποίας προεδρεύει η Αντζελα Γκερέκου- για τα αιτήματα που υπάρχουν ανά Νομό και ανά Δήμο. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένας «χάρτης» με τα αιτήματα που αφορούν την κάθε περιοχή έτσι ώστε να υπάρξει συνολική πρόταση για την ανάπτυξη της Ηπείρου. Στην συνάντηση θα παραστεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος θα θέσει ως προτεραιότητες την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων, την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου, την ανέγερση νέου Νοσοκομείου αλλά και την παραχώρηση των στρατοπέδων.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: