Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι πατάτες online κάνουν τον γύρο του Κόσμου.



Η πρωτοβουλία με τις ελληνικές πατάτες αποτελεί σίγουρα την είδηση των τελευταίων ημερών.

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η οικονομική κρίση μπορεί και γεννά έξυπνες ιδέες, αποτυπώνεται στην ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.


Πωλήσεις αγροτικών προϊόντων σε συμφέρουσες τιμές, μέσω διαδικτύου και χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων έχουν ξεκινήσει, ενώ ήδη οι κάτοικοι της Κατερίνης μπορούν να παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας των εθελοντών, ποσότητες μέχρι 100 κιλά ανά άτομο, προς 0,25 ευρώ το κιλό ή «2,5 ευρώ το δεκάκιλο», σύμφωνα πάντα με την ονομασία της δράσης την οποία επέλεξαν οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας.





Στην ιστοσελίδα αναρτώνται τα ονόματα των πολιτών, καθώς και οι ποσότητες που έχει παραγγείλει ο κάθε ένας. Οι παραγωγοί έτσι μπορούν να πουλάνε το προϊόν τους κατευθείαν στους καταναλωτές, σε πιο συμφέρουσες τιμές.


Η είδηση αυτή κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς η Washington Post, ανάμεσα σε άλλα διεθνή μέσα, αναφέρονται στην πρωτοβουλία αυτή που παρακάμπτει τους μεσάζοντες και συμφέρει όλους.

Φιλοξενούνται μάλιστα στο δημοσίευμα δηλώσεις εθελοντών, αγροτών αλλά και πολιτών που αξιοποίησαν την ευκαιρία αυτή, η οποία ''υπερνικά την κρίση'', όπως τονίζει και η Post.

Οι περισσότεροι μάλιστα δηλώνουν στην αμερικάνικη εφημερίδα την ικανοποίησή τους και την ελπίδα να επεκταθεί η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια κατά της οικονομικής κρίσης.

www.mediagate.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: