Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κόμμα, από παλαιά συστατικά, δημιουργούν οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ.

.

..Σε ό,τι αφορά τους διαγραφέντες βουλευτές, τμήμα εξ αυτών που βρίσκεται σε συνεννόηση τόσο με τη Λούκα Κατσέλη όσο και με τον Χάρη Καστανίδη εμφανίζεται έτοιμο να συναινέσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Μάλιστα αρμόδιες πηγές εξηγούσαν ότι δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς εάν το νέο κόμμα κάνει την εμφάνισή του τις επόμενες ημέρες έπειτα από σχετικό αίτημα που θα κατατεθεί στον Αρειο Πάγο...


Η σπουδή για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι οι διαγραμμένοι βουλευτές ως ανεξάρτητοι δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες έκφρασης εντός Βουλής και επιπλέον δεν μπορούν να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεδομένου ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει συγκροτημένο κόμμα.

Πάντως στη λογική αυτή φαίνεται πως κινούνται μέχρι στιγμής γύρω στους δέκα πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δηλώνουν μάλιστα στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι έχουν διαρραγεί πλέον και οι συναισθηματικοί τους δεσμοί με το Κίνημα. Εάν τελικώς προχωρήσει η διαδικασία ίδρυσης νέου κόμματος τότε θα εξεταστεί και το θέμα του επικεφαλής του, καθώς όπως διαβεβαιώνουν βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις, τόσο η Λ. Κατσέλη, όσο και ο Χ. Καστανίδης, βάζουν πίσω τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες τους.

Μωραίνονται οι δούλοι του θεού από την πολύχρονη διαμονή στον κήπο της Εδέμ. Η εξουσία οδεύει προς κόλαση μεριά μα οι καβαλάρηδες κρατούν σφιχτά τα λουριά. Άλλωστε, μας έσωσαν τόσα συναπτά έτη.

Έχουν εμπειρία, δικαιούνται να ξαναπροσπαθήσουν. 

Ή ίσως να ξανασκεφτούν μία πιο έντιμη στάση, απέναντι στην ιστορία τους αλλά και τα παιδιά τους. Υπάρχει και το φτάνει ή το αρκετά. Είτε με την καλή είτε με την κακή έννοια.


www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: