Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ζυμώσεων συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ.


Η παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή αποτέλεσε τον ουσιαστικό πυροβολισμό του αφέτη για την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
Μετά το PSI αναμένεται η παραίτηση Βενιζέλου. Νέο κόμμα σχεδιάζουν Λούκα και Καστανίδης.

Άνοιξε η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ μετά και την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έκανε δεκτή την παραίτηση Παπουτσή, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρουσία του στην κυβέρνηση. 


Αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στις Βρυξέλλες, αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητάς του για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου φέρεται να διακινείται μεταξύ βουλευτών.

Στο κείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου εκφράζει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα κόμμα αυστηρό με τον εαυτό του, προοδευτικό με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ρεαλιστικό και χωρίς λαϊκισμούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο προετοιμαζόταν τις τελευταίες μέρες και η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπουτσή.

Για εκλογές μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του PSI έκανε λόγο στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας πως είναι άκρως επικίνδυνο να γίνουν εκλογές απλώς και μόνο για εκτόνωση της κοινωνίας. Ο κ. Πεταλωτής βλέπει θετικά την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ, ενώ διαφώνησε με την άποψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι λάθος να πηγαίνουμε σε εκλογές, θεωρώντας δεδομένο ότι είμαστε δεύτερο κόμμα», όμως δεν απέκλεισε μια τέτοια συνεργασία.

Την ίδια ώρα, η Λούκα Κατσέλη επιβεβαίωσε τις διεργασίες μεταξύ των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία κόμματος. «Προχωράμε και με τον Χάρη Καστανίδη και με άλλα στελέχη», είπε η πρώην υπουργός σε τηλεοπτική της συνέντευξη, ενώ έθεσε ως στόχο να προκύψει μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση κεντροαριστεράς.

Για μη αναστρέψιμη διαφωνία με το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο επίσης στον ΑΝΤ1 η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη. «Η διαφοροποίησή μου με το ΠΑΣΟΚ ξεκινά από παλιά, από το 2006, και είναι μια σφοδρή διαφωνία με την ηγεσία του Κινήματος, η οποία δυστυχώς είχε συνέχεια τόσο με το δημοψήφισμα όσο και με τη διαχείριση του πρώτου μνημονίου», δήλωσε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.


www.msn.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: