Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ανάστατη η κοινωνία σε Αγιά και Ανθούσα από την απόφαση του Δημάρχου Πάργας να βάλει «λουκέτο» στους παιδικούς σταθμούς.



Ανάστατη είναι η κοινωνία σε Αγιά και Ανθούσα από την απόφαση του Δημάρχου Πάργας Θανάση Λιόλιου να βάλει «λουκέτο» στους παιδικούς σταθμούς των δύο κοινοτήτων. 


Η αρχική ανακοίνωση αφορούσε μόνο τον παιδικό της Αγιάς ωστόσο με νεώτερη απόφασή του ο Δήμαρχος προανήγγειλε και το κλείσιμο της μονάδας της Ανθούσας. 

Το κλίμα όπως ήταν φυσικό έγινε εκρηκτικό και πολλοί κάτοικοι των δύο κοινοτήτων κατέβηκαν στο Δημαρχείο της Πάργας πραγματοποιωντας κατάληψη.

Όπως τονίζουν, στους δύο παιδικούς σταθμούς φοιτούν περισσότερα από 40 παιδιά και η απόφαση αυτή θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειες οι οποίες εργάζονται.

Ο παιδικός σταθμός της Αγιάς λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ανθούσα γεγονός που κάνει τους κατοίκους να «απορρίπτουν» κάθε ισχυρισμό για εξοικονόμηση χρημάτων από πλευράς του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ.Λιόλιο η απόφαση για την Αγιά συνδέεται με την απουσία νηπιαγωγού από την Πάργα (η οποία θα αναπληρωθεί με τη νηπιαγωγό της Πάργας) ενώ δική του πρόταση είναι η πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις στην Αγιά έως ότου βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση.

Τα δεδομένα άλλαξαν πάντως με την απόφαση για τον παιδικό σταθμό της Ανθούσας και οι κάτοικοι από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν κατάληψη στο Δημαρχείο περιμένοντας την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι. 

Αν οι αποφάσεις για τους δύο παιδικούς σταθμούς «επικυρωθούν» θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και οι κάτοικοι δηλώνουν έτοιμοι για όλα.


www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: