Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Give Greece a chance. - Δώστε στην Ελλάδα μιά ευκαιρία.



Με σύνθημα «Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία» (Give Greece a Chance), ομάδα κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών ξεκινά διεθνή καμπάνια για να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό. Όπως δηλώνουν, στόχος τους είναι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων.
Η ολοσέλιδη καταχώρησή στις πρώτες σελίδες του σημερινού φύλλου της Wall Street Journal γράφει:



«Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στο πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας στη σύγχρονη εποχή. Μεγάλες αυξήσεις φόρων, περικοπές μισθών και συντάξεων έχουν μειώσει το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα από τα 24,7 δισ. ευρώ στα 5,2 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Όμως, με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή κάθε Έλληνα.
Ένα νέο πακέτο μέτρων ψηφίστηκε πρόσφατα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Με έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα. Μια μοντέρνα, παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα με ένα βιώσιμο μέλλον στην Ευρώπη.
Οι μελλοντικές δυσκολίες είναι αναπόφευκτες. Η ανεργία έχει ήδη φτάσει στο 21%. Πρόκειται για ένα μεγάλο τίμημα που πληρώνουμε και δεν πρέπει να πάει άδικα.
Μπαίνουμε στην πέμπτη χρονιά της ύφεσης. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν σταθεί στο πλευρό μας. Όμως, χρειαζόμαστε συνεχή στήριξη και ένα περιθώριο να πάρουμε ανάσα, για να βγούμε από αυτό το φαύλο κύκλο. Και δικαιούμαστε να ξέρουμε ότι έχουμε μια δίκαιη ευκαιρία να επιτύχουμε.
Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι πολίτες, που πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά μας έχουν κολλήσει την ταμπέλα του στερεότυπου που τόσο εύκολα βάζουν στους Έλληνες τελευταία. Είμαστε Ευρωπαίοι που φιλοδοξούμε να έχουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο μέσα στην Ευρώπη. Θα τηρήσουμε όσα έχουμε υποσχεθεί. Έχουμε ήδη κάνει θυσίες. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και άλλες. Ποντάρουμε το μέλλον μας σε αυτό».

Η καταχώρηση καταλήγει στην έκκληση: «Το μόνο που λέμε είναι, δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία». 

www.prevezaleaks.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: