Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η πόλη της Πρέβεζας έδειξε την αγάπη στους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους της.



Την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο έδειξαν δεκάδες Πρεβεζάνοι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απεύθυναν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως-Πρεβέζης ο τηλεοπτικός Σταθμός Σκάι και το Ράδιο Πρέβεζα 93 για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για άπορες οικογένειες.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου άρχισαν να καταφτάνουν δέματα με ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα . Οι πολίτες έδειξαν να είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες δηλώνοντας ότι ακόμη και μέσα από το υστέρημά τους θα βρουν τρόπο να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας.

«Η συλλογή βοήθειας και στα 19 Ενοριακά Κέντρα είναι καθημερινή» τονίζει ο πατέρας Γεώργιος Καραφάτης ο οποίος χαρακτηρίζει την ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη. «Οι ανάγκες είναι πολλές και η Μητρόπολή μας προσπαθεί να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες» δηλώνει ο πατέρας Γεώργιος σημειώνοντας ότι στην δυσκολη εποχή που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. 
Το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το πνεύμα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού το οποίο πρέπει να διέπει την κοινωνία μας.

Ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Πρέβεζας Χρήστος Ματσίρας τέλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια της προσφοράς και στον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας θα πρέπει να λειτουργήσει για να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: