Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μέσω διαδικτύου, ομάδα εθελοντών καταργεί τους μεσάζοντες στην αγορά της πατάτας



Με σκοπό να βοηθήσουν τόσο τους Έλληνες παραγωγούς πατάτας, όσο και τους καταναλωτές, μία ομάδα εθελοντών από την Κατερίνη αποφάσισε να καταργήσει τους μεσάζοντες μέσω του Διαδικτύου.


Όπως είπε, μιλώντας στο Βήμα, ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Νομού Πιερίας, η ιδέα γεννήθηκε όταν οι εθελοντές είδαν στην ειδησεογραφία μία ανάλογη πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη, όπου περισσότεροι από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μοιράστηκαν στους περαστικούς από παραγωγούς της Δράμας.

«Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο στην περιοχή μας, Πήραμε τηλέφωνο στον αγροτικό συνεταιρισμό στο Νευροκόπι και τους ζητήσαμε ονόματα παραγωγών τους οποίους παρακαλέσαμε να έρθουν στην Κατερίνη για να μας πουλήσουν πατάτες. 

Ρωτήσαμε πόσο θα κόστιζε το κιλό αν μας έφερναν ένα φορτηγό με 24 τόνους. Μας απάντησαν ότι θα μπορούσαν να μας φέρουν αυτή την ποσότητα αντί 23 λεπτών το κιλό. Τους είπαμε όχι, θα σας δώσουμε 25 λεπτά το κιλό» αναφέρει ο κ. Τσολακίδης.

Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας δημιούργησαν μια διαδικτυακή εφαρμογή όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να παραγγείλουν τις ποσότητες πατάτας που επιθυμούσαν. 

Η εφαρμογή άρχισε να λειτουργεί από την Τετάρτη και μέσα σε δέκα μόνο ώρες οι παραγγελίες είχαν καλύψει την διατιθέμενη ποσότητα.

Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, από τις 09:00 το πρωί στην Κατερίνη. 

Το σημείο διανομής θα είναι το πάρκιν των δικαστηρίων στην οδό Φλέμινγκ στο κέντρο της Κατερίνης. Οι πατάτες θα διατεθούν κατευθείαν από τον παραγωγό, ο οποίος και θα κόβει τις νόμιμες αποδείξεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: