Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σε εφαρμογή το νέο μισθολογικό καθεστώς.



Αναδρομική ισχύ από 14ης Φεβρουαρίου - Διαβάστε αναλυτικά την πράξη


Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, τίθεται σε εφαρμογή το νέο μισθολογικό καθεστώς βάσει των προβλέψεων του νέου μνημονίου.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις το νέο καθεστώς που προβλέπει τις περικοπές στους κλαδικούς μισθούς με διατήρηση των τεσσάρων επιδομάτων (ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας) θα έχει αναδρομική ισχύ από 14ης Φεβρουαρίου.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση και για την υποβάθμιση της χώρας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας γεγονός για το οποίο επισημάνθηκε για μια ακόμη φορ΄πα ότι ήταν αναμενόμενη και ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία της οικονομίας σε αυτή την συγκυρία. 

Ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του την Τετάρτη με τον πρόεδροι της ευρωπαϊκής επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όπου, όπως είπε, βασικό θέμα θα είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και οι απαιτούμενες διαδικασίες για την προώθηση επενδύσεων. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να προωθήσει την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και τόνισε ότι σ΄αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει και θα εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία για τα γενόσημα φάρμακα. 

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα και είπε ότι η αντικατάσταση στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού αναμένετο να συζητηθεί και το νομοσχέδιο για το νέο οικοδομικό κανονισμό, με εισηγητή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη.

Την Τρίτη αναμένεται να ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής οι ρυθμίσεις για τις περικοπές σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, τις αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις, το «παγωμα» των ωριμάνσεων, την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, το «ψαλίδι» στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το άνοιγμα 20 κλειστών επαγγελμάτων.

Την Τετάρτη αναμένεται να ψηφισθούν η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για το φάρμακο (γενόσημα) και το ωράριο των φαρμακείων.

Εντός της εβδομάδας θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι εγκύκλιοι για την κατάργηση της μετενέργειας, το πάγωμα ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας, το κλείσιμο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, τη μείωση του ΠΔΕ, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Ακόμα, εκκρεμούν οι υπουργικές αποφάσεις για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων με πατέντα 6%, τη μείωση της μέγιστης τιμής γενόσημων 15%, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων 15%, την επικαιροποίηση της αρνητικής λίστας φαρμάκων και τη συνταγογράφηση του φθηνότερου φαρμάκο.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: