Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνουν σχολεία στην Πρέβεζα;


Την κατάργηση του δημοτικού σχολείου της Λυγιάς, και του νηπιαγωγείου του Μιχαλιτσίου που βρίσκονται ήδη σε αναστολή και είναι μεταξύ των προτάσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας για τις μεταβολές σχολικών μονάδων κατά το έτος 2012-2013 , αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Να σημειωθεί ότι δεν πέρασε η πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Φραγκούλη που έλεγε όχι στις καταργήσεις.
Ο κ. Φραγκούλης στήριξε την πρόταση του στην γενικότερη ανησυχία που υπάρχει για την κατάργηση των οργανικών θέσεων και το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών. Eν τω μεταξύ ομόφωνα τάχθηκε το Δημοτικό συμβούλιο στην ίδρυση νηπιαγωγείου στο Χειμαδιό με την κατάργηση παράλληλα του νηπιαγωγείου Βράχου, καθώς και να μην χαθεί καμία οργανική θέση.
Oμόφωνα όχι είπε και σε περίπτωση που υπάρξει θέμα για συγχώνευση του συγκροτήματος των γυμνασίων στο Φόρο. Αυτή την στιγμή πάντως καμία μεταβολή δεν προτείνει για το σχολικό έτος 2012-2013 στις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς της, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας. Την ίδια στιγμή μεγάλη ανησυχία υπάρχει στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε περίπτωση κατάργησης ολοήμερων σχολείων.
Αν και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν θα καταργηθούν ολοήμερα σχολεία στο νομό και πόσα, το ερώτημα που θέτουν οι συνδικαλιστές είναι τι θα γίνει με τις οργανικές θέσεις των συναδέλφων τους στα υπό κατάργηση ολοήμερα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Νομού Πρέβεζας κ. Παπαγεωργίου, οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και ο κλάδος των εκπαιδευτικών ανησυχεί όταν ακούει για καταργήσεις. Ο ίδιος ανέφερε ότι «στο νέο μνημόνιο είναι φανερό ότι κατάργηση οργανικής θέσης είναι συνώνυμο με αυτό της απόλυσης».
www.prevezaleaks.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: