Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη έβγαλε το 1 εκατομμύριο.Τι απαντά;



Ισχυρό πολιτικό πλήγμα δέχεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από την αποκάλυψη ότι ο συγγενής πολιτικού που εξήγαγε στην Ελβετία το 1 εκατ. ευρώ, είναι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος. Κάνει λόγο « για αδιανόητη προσπάθεια σπίλωσης» καθώς τα χρήματα είναι νομίμως δηλωθέντα και εξήχθησαν για αγορά πλοίου και δεν έχουν καμία σχέση με το «πολιτικό χρήμα στην Ελβετία». Κάνοντας λόγο για την Δημοκρατική Συμμαχία, υποστηρίζει ότι «από την ώρα που ξεκινήσαμε, ενοχλήσαμε πολλούς», αφήνοντας σαφείς αιχμές για σκόπιμη προσπάθεια συκοφάντησης του πολιτικού φορέα. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου:


Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε:
«Πριν από μισή ώρα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου, στο Λονδίνο, στις 3 Μαρτίου. Έχω να σας κάνω κατηγορηματική δήλωση ότι το έμβασμα αυτό το οποίο προερχόταν από μετοχές, οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική, ρευστοποιήθηκαν πέρασαν μέσω της τραπέζης της Ελλάδας διότι δεν γινόταν αλλιώς και ακολούθως έφυγαν για αγορά πλοίου, πάλι στο Λονδίνο, πράγμα το οποίο έχει σκοπό να κάνει ο σύζυγός μου.
Εν ολίγοις, όλη αυτή η απίστευτη φαρσοκωμωδία την οποία και εγώ πίστεψα και για πέντε ημέρες ζητούσα να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του ανθρώπου, ο οποίος έβγαλε λεφτά στην Ελβετία για να μπορέσει να γλυτώσει το κόστος στη χώρα, μεταβλήθηκε σε μία επιχειρηματική δραστηριότητα του άνδρα μου, η οποία είναι καταγεγραμμένη στο πόθεν έσχες
Πρόκειται για αδιανόητη προσπάθεια: Σήμερα σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν όντως τα λεφτά τους στην Ελβετία», παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη, αφήνοντας και αιχμές περί ενδεχόμενης προσπάθειας σπίλωσης του κομματικού της φορέα, καθώς «από την ώρα που ξεκινήσαμε, ενοχλήσαμε πολλούς».

Το πρώτο σχόλιο που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Κούβελου, είναι από το ΚΚΕ, το οποίο τονίζει: «Αυτό είναι το πολιτικό σας σύστημα και οι ελευθερίες της ΕΕ. Τα κόμματά σας διαγωνίζονται εδώ και μέρες στο ποιο θα προσβάλλει περισσότερο τη νοημοσύνη του λαού, την ίδια ώρα που συναποφασίζετε τη σφαγή του».

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ατύχησε δύο φορές. Μία, γιατί η εξαγωγή ενός εκατ. ευρώ αφορούσε στην ίδια και τον σύζυγό της και η δεύτερη, με τη δικαιολογία-απολογία της. Πλούσιος σύζυγος, πτωχά επιχειρήματα».

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ έχει ως εξής:
«Το νόμιμο ή μη της διαδικασίας μεταφοράς των χρημάτων του Ισίδωρου Κούβελου πρέπει να διερευνηθεί. Την ίδια στιγμή, πρέπει να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα και διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές όλων των βουλευτών και του περιβάλλοντός τους, καθώς και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό.Το σίγουρο είναι ότι η συζήτηση για το πολιτικό χρήμα δεν μπορεί να γίνεται με όρους λαϊκισμού και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Το κρίσιμο είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός βελτιωμένου νομοθετικού πλαισίου και ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίζουν την πλήρη διαφάνεια και θα εμποδίζουν την παρείσφρηση των ιδιωτικών συμφερόντων στη λειτουργία των κομμάτων. Τα κόμματα των πλουσίων, τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και της Siemens, που μάλιστα είναι και τα πρώτα που ζητούν την κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων, πρέπει να τελειώσουν. Η ανεξάρτητη από τα ιδιωτικά συμφέροντα λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, η διασφάλιση της χρηματοδότησής τους από το κράτος και ο δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος στην οικονομική τους λειτουργία, όπως και στις οικονομικές συναλλαγές των εκπροσώπων τους, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας» 

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: