Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εφαρμογή μισθών Ελλάδας από Γάλλους.



Το ελληνικό "παράδειγμα" φαίνεται πως αρχίζει να εξαπλώνεται. Οι μισθοί των Ελλήνων αποτέλεσαν πρότυπο στην Air Mediterranee. Η γαλλική εταιρεία Air Mediterranee απολύει τους υπαλλήλους της και τους προτείνει επαναπρόσληψη στη θυγατρική της στην Ελλάδα με ελληνικές φυσικά απολαβές. Η πρόταση αυτή, όπως έγινε γνωστό από συνδικάτο το Σάββατο, έγινε σε 30 εργαζομένους της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.
O Denis Roumier από το συνδικάτο πιλότων SNPL χλεύασε την πρόταση, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της Air Mediterranee είναι ήδη οι χαμηλότερα αμειβόμενοι συγκριτικά με τους συναδέλφους τους στη Γαλλία.
Επισήμανε μάλιστα πως οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σημειώματα απόλυσης εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Έτσι, οι αποδοχές ενός πιλότου από 6.000 ευρώ θα μειωθούν σε 3.700 ευρώ, ενώ των αεροσυνοδών, των οποίων ο βασικός μισθός είναι γύρω στα 1.300 ευρώ, θα πέσει στα 900 ευρώ.

Η διοίκηση της Air Mediterranee ανακοίνωσε ένα πλάνο 85 απολύσεων τον περασμένο Δεκέμβριο, στηρίζοντας την απόφαση στον ανταγωνισμού από τις ανατολικές ευρωπαϊκές αερογραμμές.
Η Air Mediterranee, που ξεκίνησε το 1997, απασχολεί 500 περίπου εργαζομένους κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Στην ελληνική θυγατρική της Hermes Airlines, που προτείνεται σε ορισμένους, υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα αεροσκάφος, όταν η γαλλική εταιρεία έχει στο στόλο της δέκα.

Ωστόσο, αναμένεται ότι εντός του χρόνου θα αποκτήσει περισσότερα, δεδομένων και των σχεδίων της διοίκησης για μείωση του μισθολογικού κόστους.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: