Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας φιλοξενεί την Όλια Λαζαρίδου, για τριήμερο θεατρικό σεμινάριο.



Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας φιλοξενεί την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου, στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα, για Τριήμερο Θεατρικό Σεμινάριο κίνησης και λόγου, με αφετηρία το διήγημα «από τι ζουν οι άνθρωποι» του Λ. Τολστόϊ.

Ημέρες σεμιναρίου:
- Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, ώρα 21.00 με 23.00
- Σάββατο 3 Μαρτίου, ώρα 16.30 με 20.00
- Κυριακή 4 Μαρτίου, ώρα 11.30 με 15.00.

Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής:
6977192779 begin_of_the_skype_highlighting            6977192779      end_of_the_skype_highlighting Σακκά Λίλη


Κράτηση εισιτηρίων:26820-27348 begin_of_the_skype_highlighting            26820-27348      end_of_the_skype_highlighting & 6945531392 begin_of_the_skype_highlighting            6945531392      end_of_the_skype_highlighting Καββαδία Μαριάννα.
(Αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος).

Κόστος σεμιναρίου: 15,00 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προμηθευτούν τη φωτοτυπία του βιβλίου του Λ. Τολστόι από το Copy & Print, Λ. Ειρήνης 42 Πρέβεζα (κόστος 5,00? ) το οποίο θα πρέπει να έχουν μελετήσει (τις ημέρες του σεμιναρίου θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα και χοντρές κάλτσες).

Την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 21.00' η Όλια Λαζαρίδου θα παρουσιάσει το διήγημα «Από τι ζουν οι άνθρωποι» του Λ. Τολστόϊ στο κοινό, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, με την συμμετοχή των μελών του σεμιναρίου στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα.
Τιμή εισιτηρίου: 5,00 ? (Προπώληση στο Copy & Print, Καββαδία Μαριάννα 26820-27348 & 6945531392)

Βιογραφικό Όλιας ΛαζαρίδουΑποφοίτησε από την σχολή του Θεάτρου Τέχνης-Καρόλου Κουν. Στο Θέατρο Τέχνης σαν ηθοποιός , έπαιξε σε τραγωδίες και στον Υπηρέτη δύο αφεντάδων του Γκολντόνι σε σκηνοθεσόα Γ.Λαζάνη. Έχει συνεργαστεί με την Έλλη Λαμπέτη στο έργο Φιλουμένα Μαρτουράνο σε σκηνοθεσία Μ. Μπολονινι. Με το θίασο Τζένης Καρέζη-Κώστα Καζάκου στο έργο , Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν , με τον οποίο... την επόμενη χρονιά συνεργάστηκε ξανά στο Εθνικό Θέατρο στο έργο του Μπέρναρ Σω, Το σπίτι του Σπαραγμού. Το 1986 πήγε στη Γαλλία όπου παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Α.Vitez. Εχει συνεργαστεί με πολλούς από τους νεώτερους σκηνοθέτες του Θεάτρου μας.

Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους , συνεργάστηκε με :
Την Μάγια Λυμπεροπούλου στους Μικροαστούς του Μ.Γκόρκι .Τον Βίκτωρα Αρδίτη στο Γυάλινο Κόσμο του Τ.Ουίλλιαμς .Τον Βασίλη Παπαβασιλείου στην Κλυταιμνήστρα του Α.Σταικου Το Καινούργιο σπίτι του Γκολντόνι.Με τον Λευτέρη Βογιατζή στον Θειο Βάνια του Τσέχωφ και στο έργο Ρίττερ, Ντένε, Φος του Μπέρνχαρντ.Με τον Γιάννη Χουβαρδά στη Φαίδρα του Ρακίνα και τη Δωδέκατη νύχτα του Σαιξπηρ.Με τον Θόδωρο Τερζόπουλο στο Κουαρτέτο του Χαινερ Μύλλερ .Με τη Β.Μαυρομάτη στον Κλήρο του μεσημεριού του Πωλ Κλωντέλ .Τον Δημήτρη Παπαιωάννου στα Παραμύθια των αδελφών Γκριμμ.Με τον Γιάννη Κοκκο,στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Ορέστεια .Στην ΕΥΑΔΝΗ , μια παραγωγη του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.Στη Φθινοπωρινή Σονάτα του Μπέργκμαν , σκηνοθεσία Β.Μαυρομάτη.Στον Ερρίκο τον 4ο του Πιραντέλλο, σκηνοθεσία Δ. Μαυρίκιου.Tζελσομίνα με το Θέατρο σε Τροχόσπιτο στο Φεστιβάλ Αθηνών.Λεωφορείον ο Πόθος σκηνοθεσία,Δεσποινίς Μαργαρίτα,Wonderland,σε σκηνοθεσία Άντζελα Μπρούσκου.Τα λόγια της Κασσάνδρας με τον Βίκο Ναχμία και την ομάδα Φιλιατρό.Το Κορίτσι Μπαταρία σε κείμενο της ίδιας και σκηνοθεσία Ε.Λασκαρίδη
Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινιές του νέου Ελληνικού Κινηματογράφου:
- 1922
- Lilly's story
- Άλκυστη
- Όλγα Ρόμπαρντς
- Ακατανίκητοι εραστές
- Αρχάγγελος του πάθους
- Βαριετέ
- Η νοσταλγός
- Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου
- Ομίχλη κάτω από τον ήλιο
- Παραγγελιά
- Πριν το τέλος του κόσμου
- Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα
- Τεριρέμ
- Το στίγμα
Για τη συμμετοχή της σε αυτές έχει βραβευτεί τρεις φορές με το Κρατικό βραβείο ερμηνείας . (δύο πρώτου ρόλου κι ένα δεύτερου)
Στην τηλεόραση έχει παίξει στις σειρές :
- Χαμένη Άνοιξη
- Προδοσία
- Ταξίμ
- Ανατομία ενός Εγκλήματος
- 10η Εντολή
Εχει σκηνοθετήσει δυο έργα :
- Το Ξυπόλητοι στο πάρκο (Θ.Λαμπέτη)
Ανοιξον (Μέγαρο Μουσικής
http://www.thesprotia-news.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: