Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ: Ομογενειακό ίδρυμα προσφέρει βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα.



Βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες στη χώρα μας προσφέρει το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα στην Νέα Υόρκη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομογενειακού αυτού φιλανθρωπικού φορέα, σκοπός του είναι η ανακούφιση ευπαθών ομάδων στην Ελλάδα, που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση. Όπως τονίζεται, το Ίδρυμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ομογενών, που ενδιαφέρονται να ανταποκριθούν έμπρακτα στις παρούσες ανάγκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στους τομείς της διατροφής και της υγείας.

Εκπρόσωποι του Ιδρύματος επισκέπτονται με δικά τους έξοδα την Ελλάδα, όπου παραδίδουν συσκευασμένα είδη βασικής διατροφής σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ τα τρόφιμα ανταποκρίνονται στην κλασική μεσογειακή διατροφή και αγοράζονται στη χώρα μας. Η συσκευασία και η διανομή γίνονται τοπικά από εθελοντές. Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι οι αποδέκτες της ομογενειακής συμπαράστασης επιλέγονται μέσω επικοινωνίας του Ιδρύματος με άτομα και οργανώσεις στην Ελλάδα, που επιτελούν κοινωφελές έργο.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης είναι ανεξάρτητο και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Τη διαχείρισή του εκτελεί το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από ομογενείς που δεν εκπροσωπούν συμφέροντα άλλων οργανισμών η φορέων. Η όλη προσπάθεια βασίζεται σε εθελοντική εργασία, ούτως ώστε κάθε προσφορά να διατίθεται αποκλειστικά για το φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος».

Το διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι: Ντίνος Αυλωνίτης, Φίλιππος Βογιατζόγλου , Γιάννης Ζέρβας, Προκόπης Ζέρβας, Δρ. Νίκος Μεζίτης, Στέλιος Τακετζής, Δημήτρης Τσάτης, Φώτης Τσάτης, Γεωργία Φιλιώτη, ενώ σημειώνεται ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθούν επιπρόσθετα μέλη του συμβουλίου.


www.presscopy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: