Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

΄Ηπειρος: Αποκατάσταση για 38 παράνομες χωματερές.


Υλοποίηση έργου 3 εκατ. ευρώ στους επόμενους οκτώ μήνες

Το έργο της αποκατάστασης όλων των Χώρων Ανεξέλικτης Διάθεσης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Με το έργο αυτό, ύψους 3 εκ. ευρώ, θα υλοποιηθεί η αποκατάσταση 38 ανενεργών Χώρων Ανεξέλικτης Διάθεσης Απορριμμάτων, σε 16 Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου: Πρέβεζας, Άρτας Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Ζηρού, Πάργας, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Ζαγορίου, Β. Τζουμέρκων, Κ. Τζουμέρκων, Ζίτσας, Γ. Καραϊσκάκη, Ν. Σκουφά και Σουλίου.
Αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής θα είναι η πλήρης περιβαλλοντική αποκατάσταση των 38 Χ.Α.Δ.Α., προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των Αδειών Αποκατάστασης, με συνεπακόλουθη παρακολούθηση και μεταφροντίδα αυτών.

Η υλοποίηση του έργου υπολογίζεται να γίνει μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες. 

Έτσι, η Περιφέρεια Ηπείρου με μια συνολική και πλήρως ώριμη πρόταση, θα καταφέρει σε σύντομο χρόνο, όχι μόνο να εξαλείψει την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων αλλά και να καταστήσει την περιφέρεια Ηπείρου μια από της πρώτες περιφέρειες, στις οποίες θα σβήσουν και τα σημάδια αυτής απαράδεκτης κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: