Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Έκλεψαν τα χρήματα των Επιμελητηρίων.



Το λιγότερο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της Τράπεζας Ελλάδος να μετατρέψει τα αποθεματικά των Επιμελητηρίων -τα χρήματα δηλαδή που είχαν κατατεθειμένα- σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.


Αποτέλεσμα της «επένδυσης» ήταν να χαθεί το 60% του κεφαλαίου.



Κι όλα αυτά έγιναν ερήμην των Διοικήσεων του Επιμελητηρίου. Ούτε ρωτήθηκαν, ούτε γνώριζαν, το ανακάλυψαν σχεδόν συμπτωματικά και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε....



Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα Επιμελητήρια δεν επιχορηγούνται ούτε από Υπουργεία, ούτε από αυτό που ονομάζουμε κράτος, αλλά οι καταθέσεις τους προέρχονται από τις συνδρομές των μελών.

Στην ουσία λοιπόν το κράτος μέσω της Τράπεζας Ελλάδος, καταλήστευσε τις οικονομίες των μικρομεσαίων.

Στην περίπτωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, το αποθεματικό που ήταν κατατεθειμένο στην Τράπεζα Ελλάδος ανέρχονταν στο 1,9 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα έχουν απομείνει μόλις 763 χιλιάδες και στην περίπτωση που ολοκληρωθεί το PSI το ποσό θα μειωθεί κατά 50% ακόμη.

Ότι δηλαδή χτίστηκε τα τελευταία χρόνια εξανεμίστηκε μέσα σε λίγες μέρες.
«Πρόκειται για ωμή κλοπή των χρημάτων που προέρχονται από τους μικρομεσαίους. Οδηγούν τα Επιμελητήρια στη χρεοκοπία, έναν θεσμό που ουδέποτε έχει πάρει ενίσχυση από το κράτος. Είναι αδιανόητο αυτό που έχει γίνει» σημειώνουν με νόημα κύκλοι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επομένων ημερών θα αντιδράσει επίσημα.

Για απαράδεκτη ενέργεια που ζημιώνει ανεπανόρθωτα τους φορείς και κατ' επέκταση τα μέλη τους κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και σημειώνεται πως σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται η ΤτΕ να τα εντάξει χωρίς ειδοποίηση και ενημέρωση όλα αυτά τα χρόνια σε οποιαδήποτε μορφή επένδυσης, βάσιμα πιθανολογούμενης ως ζημιογόνος, στην προκειμένη περίπτωση σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία μάλιστα και «κούρεψε».!!!

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτία, δια του Προέδρου του, θα προβεί σε συντονισμένες ενέργειες με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας για την αποστολή εξώδικης δήλωση προς την ΤτΕ, ζητώντας λογοδοσία και αποκατάσταση της τυχόν προκληθείσας ζημίας, ώστε να διασφαλισθούν τα αποθεματικά και τα δικαιώματά μας


Ρεπορτάζ :Βάσω Σκουλίκα

www.Epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: