Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Κίνδυνος να φύγει από την Άρτα το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Ορατός ο κίνδυνος να φύγει από την Άρτα το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής: Έκτακτη συνεδρίαση από το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

Πρόσκληση στους πολιτικούς, φορείς και Δημάρχους του Νομού να ενώσουν τη φωνή τους με όσους θέλουν το Τμήμα να παραμείνει στην Άρτα.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:00 μ.μ, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις επί του «Στρατηγικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», από το οποίο προκύπτει ότι μεταφέρεται στα Ιωάννινα, το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.

Υπενθυμίζεται, πως στο παρελθόν δόθηκε πραγματική μάχη από την Δημοτική Αρχή, όχι μόνο για να μην καταργηθεί το Τμήμα αλλά και να αναβαθμιστεί σε Πανεπιστημιακό με έδρα την Άρτα.

Ως Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής “ανδρώθηκε” στην Άρτα, προσέφερε μοναδικές εκδηλώσεις και συνεργασίες. Το επίπεδο των σπουδών είναι υψηλού επιπέδου και εν κατακλείδι είναι ένα τμήμα που πραγματικά κοσμεί και πρέπει να παραμείνει την Άρτα.

Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να προλάβει τις όποιες δυσμενείς εξελίξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, συνεδριάζει εκτάκτως και απευθύνει πρόσκληση στους πολιτικούς φορείς να παρευρεθούν μέσω τηλεδιάσκεψης στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενώσουν τη φωνή τους με όσους θέλουν να παραμείνει το Τμήμα στην Άρτα.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση απευθύνεται στους Βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, στους Περιφερειακούς Συμβούλους Άρτας, στους Δημάρχους του Νομού, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Κοσμήτορα του Τμήματος Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, στον Πρόεδρο του ΤΕΕ, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Άρτας, στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, στον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, στους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Σκουφά», «Μακρυγιάννη» και «Λύκειο Ελληνίδων» καθώς και στο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων και Κωστακιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: